Iskanje službe na razpisih

Trenutno berete:
Iskanje službe na razpisih

Pridružen
19. sep 2011
Prispevki
268
Področje
  1. Osnovna šola
Verjetno nisem edina, ki pridno čez poletje pošilja prijave na razpise, ki jih te dni ni malo.

Ali je bil kdo že uspešen? Do sedaj sem imela od zavoda samo to, da so mi poslali napotnico, da moram poslati prijavo, ki sem jo že dva dni pred prejeto napotnico. Sem celo mislila, da me bodo oklicali na razgovor, ker so imeli na zavodu prste vmes, ampak seveda sem dobila samo pisno zavrnitev.
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Žal, imam izkušnje iskanja zaposlitve. Zavod mi jo nikoli ni najdo, tudi pisni odgovor sem dobila samo od 10%. Kar pogumno naprej, enkrat bo uspelo.
 
Zavod pošlje okrog napotnice za tiste delodajalce, ki so se obrnili na zavod, da jim pomaga v bazi iskalcev zaposlitve najti ustrezne kandidate. Napotnico pa dobijo kandidati, ki ustrezajo zahtevanim pogojem....
Meni je tako bilo rečeno na Zavodu, da če dobiš napotnico, da o tem obvestiš tega delodajalca za katerega so ti jo poslali. Ker v tem primeru te je ta delodajalec dolžen poklicati na razgovor + Zavodu mora javit ali so se kandidati, ki so prejeli napotnico javili na razgovoru ali ne.
Mene osebno niso klicali na noben razgovor na podlagi napotnice. Zato tudi ne vem kaj so kaj ti delodajalci dejali Zavodu za mene. Da me ni bilo ali kaj???
Kar se pa tiče zaposlovanja na področju vzgoje in izobraževanja, pa je to en tako zaprt prostor, v katerega je zelo težko prit, če nimaš nekega dogovora oz. veze v ozadju. To je moja izkušnja in mnenje...

p.s.- še zmeraj pa lahko odpreš varstvo na domu. Povpraševanja je namreč vedno več ;)
 
Tudi sama na istem... Pošiljam prijave na razpise v upanju, da bom vsaj na razgovor klicana, pa nič. Kot je bilo že zgoraj omejeno, si je zelo težko priti v šolstvo, če nimaš poznanstev. Se mi je zgodilo, da sem dobila zavrnjen odgovor v parih dneh po zaključku razpisa... Pa naj še kdo reče, da niso razpisis na kožo pisani (vsaj večina)...
 
Za varstvo na domu potrebuješ prostor :)

Jaz še čakam na mnogo zavrnitev, ker jih je malo prišlo do sedaj, glede na število poslanih.

Tudi veze in poznanstva ne delujejo, če na šoli ne potrebujejo učitelja z mojo smerjo. Največja težava je v tem, ker ministrstvo ne odobri razpisa...take težave ima ravnateljica na šoli, kjer sem opravljala pripravništvo.
 
Še ena, ki išče in išče .... Ampak zaenkrat nič. Se zavedam, da bom težko prišla v sistem, ker nimam vez in poznanstev. In tudi nimam izkušenj, razen pripravništva, brez teh se mi pa zdi, da sploh nimaš nobenih možnosti. Vsi bi radi, da imaš izkušnje, edino ne vem, kje si jih naj pridobim.

Ko sem prišla na razgovor k svetovalki na zavodu, me je ta najprej vprašala (ko je videla, da sem profesorica), če imam kakšne veze v šolstvu. Sem rekla, da ne, in njen odgovor: Ja, potem boste pa težko dobili zaposlitev.
 
Nazadnje urejeno:
Zdravo,
tudi jaz sem ena izmed mnogih,ki že 3 leta vsake "poletne počitnice" skoraj bankrotira in obupa zaradi pošiljanja ponudb,prijav ipd.na "kao" prosta delovna mesta v šolstvu,odgovorov pa od nikoder. Ne vem, če temu lahko rečem sreča, ampak v povprečju gledano vsake 6m približno delam 6m, gre za kako nadomeščanje bolniške ali porodniške, v tem času mi niti 1x ni uspelo dobiti "pravega" delovnega mesta. Tudi če so zadovoljni z mano, po nekaj mesecih grem, ker se vrne nazaj njihova delavka, in tako se cel čas vrtim v začaranem krogu.... O zavodu ne vem, če bi izgubljala besede... Me že poznajo, uprla sem se hodit na seminarje, kjer ti dobesedno samo perejo možgane! Službe od njih ne pričakujem, ti časi so mimo - ko sem se po diplomi prijavila prvič, sem imela zeloooo veliko upanja, da je to to - nekaj prošenj, posredovanje zavoda in služba bo moja. Po pol leta sem ugotovila, da je zavod daleč od svojega namena, zato sem se prijavila na volontersko pripravništvo, ga dobila in opravila. Ko delaš "zastonj",se večkrat vprašaš,ali je kaj narobe s teboj ali s to državo - hodiš v šolo 16 let, uspešno diplomiraš in si vesel,če lahko vsaj delaš zastonj, da pridobiš tako iskane in zahtevane izkušnje in upaš,da boš vsaj z njimi nekako prebrodil višje, do strok.izpita in normalne "plačane" službe. Ampak potem ugotoviš, da se tu tvoj boj šele začenja... In sedaj sem tukaj - dobri 2 leti delovnih izkušenj, delala sem na 3 šolah, opravljen stok. izpit... Samo službe ni,in zato počasi obupujem... In ja, kje naj še iščem motivacijo za iskanje zaposlitve, ko ti še na zavodu reče svetovalka, da če nočeš biti predolgo doma, se bo treba prekvalificirat v kak drugi poklic ...
 
Pozdravljeni!

V obdobju od konca junija do danes sem se prijavil na več kot trideset razpisov po šolah in podobnih institucijah. Poklicali so me na en razgovor, ki je trajal manj kot 10 minut. Mislim, da je s tem vse povedano...

Nekaj razpisov je še aktualnih, tako da upanje na možnost zaposlitve pred jesenjo še živi.

Zame osebno je iskanje zaposlitve precejšen stres, prepleten z občutki tesnobe in dvomi. Ne vem, kako se s tem spoprijemate drugi, ki ste v podobni situaciji. Iskreno sem verjel, da bom z opravljenim strokovnim izpitom in izkušnjami dela v šolstvu imel boljše izhodišče, pa ni opaziti, da bi to kaj bistveno spremenilo pogled tistih, ki izbirajo kadre.
Sodeč po tem, kar slišim iz virov blizu mene, koga in na kakšen način se zaposljuje, pa me takšno stanje niti malo ne preseneča...

Srečno vsem,

Cufek
 
Pozdravljeni!

Mislim, da ni potrebno izgubljati besed z moje strani. Sem na istem kot večina - brez zvez, večino časa na Zavodu, občasno nadomeščanje kakšnih bolniških. Imam pa eno vprašanje. Ali kdo preverja, koga ravnatelji zaposlujejo? Poznam primere šol, kjer je večina v družinskih ali prijateljskih vezeh. Npr.: Jaz kot predmetna učiteljica niti pod razno nisem primerna za PB - iščejo razrednega učitelja zaradi nadomeščanj; oseba, ki je socialni pedagog in ima veze, pa je. Ali drugi primer: oseba uči brez strokovnega izpita, v vrsti za njeno mesto pa jih stoji kar nekaj s strokovnim. Ampak ker so posredi veze, ji nihče nič ne more. Recimo ...
In to je kruta resnica v našem preljubem šolstvu ...
Pa srečno vsem, ki te dni neutrudno brskate za razpisi!

wanda
 
Ko sem prišla na razgovor k svetovalki na zavodu, me je ta najprej vprašala (ko je videla, da sem profesorica), če imam kakšne veze v šolstvu. Sem rekla, da ne, in njen odgovor: Ja, potem boste pa težko dobili zaposlitev.
ko ti še na zavodu reče svetovalka, da če nočeš biti predolgo doma, se bo treba prekvalificirat v kak drugi poklic ...
Da vam to povejo na zavodu, pa je (vsaj v mojih očeh) nedopustno.

Kar pa se tiče tega, da so zaposleni ljudje brez strokovnega izpita, pa to enostavno tako pač je. Razpis se objavi tako, da ga skoraj nihče "ne najde", je pa še vedno javno objavljen. In tako je na razpis prijavljena npr. samo ena oseba in še ta brez strokovnega izpita. Ker je edina, se jo pač zaposli za določen čas. In tako leto za letom.

Po mojih izkušnjah je tako, da če ravnatelj nekoga res želi obdržati/zaposliti, potem ga tudi bo. Z malo vodstvene iznajdljivosti se to seveda da. Žal.

Če se lahko vsaj približate razgovoru za delo vam svetujem, da le tega čim bolje opravite. Jasno. Še zmeraj pa lahko uporabite forum za objavo potencialnih delovnih mest, če ste kje za njih izvedeli in si tako pomagate med seboj.

Žal je stanje takšno, kot tukaj opisujete. Drug problem pa so zaposlene osebe, ki se jih ne moreš "znebiti", čeprav večina zaposlenih s starši in vodstvom na čelu meni, da je nek učitelj morda strokovno oporečen. Takšna je zakonodaja. Sem bil priča "mobbingu" sodelavke na šoli, kjer sem zaposlen, pa nobenega uspeha. Trajalo je kar nekaj let, ampak ta učiteljica je imela debelejšo kožo in je še danes med nami. Ampak - to je že druga zgodba, da ne zaidem iz teme.

Srečno vsem iskalcem!
 
Enako je meni rekla svetovalka. Enako mi je rekla na CSD-ju, ko sem dala vlogo za socialno pomoč, ki je žal nisem dobila. Počasi se vprašaš, čemu smisel vsega truda. Ampak vsi vemo, da žal ni druge poti. Pošiljam prošnje naprej in upam. Več kot sem s svojo izobrazbo naredila, ne morem, torej kaj mi ostane drugega? Pri meni vedno najdejo neki "razlog", da me ne vzamejo (plus, vsi vemo, da velika večina teh objavljenih razpisov je pač razpisana, kandidat pa že izbran), pri nekom, ki pa nima niti ustrezne izobrazbe, pa magično "pride noter" in je "ustrezen". Žalostno, tako pač je.
 
Tudi jaz vneto pošiljam prijave na razne razpise, ampak žal brez uspeha - saj ne, da sem presenečena, to sem tako ali tako pričakovala. Najverjetneje septembra me sicer čaka opravljanje strokovnega izpita in ves čas sem bila glede tega optimistična, da bo potem bolje in bom lažje dobila službo, ko bom imela vse pogoje, ampak po prebranem tule vidim, da je to bolj slaba tolažba ... Zaenkrat sem sicer poslala že več kot 30 prijav, dobila pa 3 odgovore - seveda zavrnitvene, do razgovora priti je očitno že veleuspeh. Me pa zanima, koliko kandidatov se povprečno prijavi na en razpis - verjetno ni možno kje dobiti teh podatkov? Da bi vsaj malo videla, kakšna je konkurenca. Ker res nimam občutka, a je to 20, 50 ali 100 kandidatov.
 
Lucija22, pri nas se jih je na razpis za polovični delovni čas OPB prijavilo 270. Smo pa OŠ v Ljubljani, če to kaj pomaga.
 
Ojoj, to je pa res OGROMNO! No ampak za OPB se verjetno prijavljajo vsi možni profili, pa še v LJ ... In kako potem naredijo selekcijo, če je tak naval? Jaz sicer tudi za OPB pošiljam ... No upam pa, da dobim kaj v svoji smeri, to je angleščina. Zaenkrat, dokler še nimam strokovnega izpita, bi bila zelo vesela že kakšnega povabila na razgovor, že to bi bil zame uspeh. Drugače pa sem od enega delodajalca v odgovoru dobila celo informacijo, koliko prijav so prejeli - baje 24, kar se mi je zdelo res zelo malo. So pa iskali v Novem mestu učitelja angleščine.
 
Binek, katera šola to? Če ni skrivnost :)

Na opb se prijavljamo vsi profili. Sicer še nikoli nisem bila uspešna, kljub temu, da imam mnogo izkušenj tudi na tem področju...
 
A je sploh kakšna verjetnost, da so razpisi, ki se pojavljajo te dni, "avtentični"? Logika mi pravi, da je že malce pozno za iskanje kadra za novo šolsko leto ...
 
Mnogo šol je šele sedaj dobilo odgovor z ministrstva, da lahko zaposlujejo...nekateri so. Predvsem tisti, kjer piše, da kandidate napotuje zavod, naj bi bili.
 
No na to pa nisem pomislila - torej je še upanje. :) Itak mi ni najbolj jasno, zakaj bi delodajalci sploh dajali fake razpise na Zavod, če zadostijo pogoju javne objave tudi, če razpis objavijo zgolj na šoli ali svoji spletni strani in na tak način vsaj ne vlečejo za nos iskalcev službe. Ampak baje je še vedno dosti tega. :confused:
 
Tega je ogromno! Mene zanima, zakaj dobim zavrnitev za delovna mesta, na katera se sploh nisem prijavila? :confused:

Za tisto kar sem se prijavila, pa ni odgovora. Nesposobnost, mogoče?
 
Mene zanima kako lahko na šolah že leta učijo učitelji brez izobrazbe in strokovnih izpitov, medtem ko v vrsti čakajo mladi z vsemi pogoji. Na koga konkretno se je možno obrniti? Ali šolska inšpekcija kaj ukrepa v primerih prijave?
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Evropski raziskovalni svet (ERC) je organiziral spletni seminar za razpise z oznako 2024...
Odgovori
0
Ogledi
118

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu