Eurydice Slovenija InfO-mozaik – Izobrazbena struktura delovno aktivnega prebivalstva

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija InfO-mozaik – Izobrazbena struktura delovno aktivnega prebivalstva

V spletni rubriki InfO-mozaika (http://www.acs.si/InfO-mozaik) je objaviljen zanimiv prispevek o izobrazbeni strukturi delovno aktivnega prebivalstva v Sloveniji, avtorice mag. Tanje Čelebič iz UMAR-ja.

Izobrazbena struktura delovno aktivnega prebivalstva (starih 25-64 let) se v Sloveniji izboljšuje. Nizek delež nizko izobraženih (osnovnošolska izobrazba ali manj) in visok delež srednješolsko izobraženih sta povezana predvsem z visoko vključenostjo mladih in odraslih v srednješolsko izobraževanje, visok pa je tudi delež vključenih v terciarno izobraževanje. Izboljšanje izobrazbene strukture delovno aktivnega prebivalstva je povezano tudi z demografskim učinkom in odhodom starejših, manj izobraženih skupin prebivalstva v pokoj ter prehajanjem mlajših, bolje izobraženih, v zaposlitev.

Kljub relativno dobri izobrazbeni strukturi delovno aktivnega prebivalstva v Sloveniji, pa so opazne razlike glede na spol, starost, dejavnost in poklicno strukturo prebivalstva.

Vsebina celotnega prispevka je dostopna na spletni strani http://arhiv.acs.si/InfO-mozaik/2016/77.pdf, vabljeni pa tudi k branju drugih prispevkov v InfO-mozaiku.

Vir: ACS, 4. 8. 2016


Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme
Avtor teme Podobne teme Forum Datum
Eurydice Slovenija Eurydice Slovenija Info ISIO 2020–2021 Novice iz medijev

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu