Eurydice Slovenija InfO-mozaik – Izobrazbena struktura delovno aktivnega prebivalstva

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija InfO-mozaik – Izobrazbena struktura delovno aktivnega prebivalstva

V spletni rubriki InfO-mozaika (http://www.acs.si/InfO-mozaik) je objaviljen zanimiv prispevek o izobrazbeni strukturi delovno aktivnega prebivalstva v Sloveniji, avtorice mag. Tanje Čelebič iz UMAR-ja.

Izobrazbena struktura delovno aktivnega prebivalstva (starih 25-64 let) se v Sloveniji izboljšuje. Nizek delež nizko izobraženih (osnovnošolska izobrazba ali manj) in visok delež srednješolsko izobraženih sta povezana predvsem z visoko vključenostjo mladih in odraslih v srednješolsko izobraževanje, visok pa je tudi delež vključenih v terciarno izobraževanje. Izboljšanje izobrazbene strukture delovno aktivnega prebivalstva je povezano tudi z demografskim učinkom in odhodom starejših, manj izobraženih skupin prebivalstva v pokoj ter prehajanjem mlajših, bolje izobraženih, v zaposlitev.

Kljub relativno dobri izobrazbeni strukturi delovno aktivnega prebivalstva v Sloveniji, pa so opazne razlike glede na spol, starost, dejavnost in poklicno strukturo prebivalstva.

Vsebina celotnega prispevka je dostopna na spletni strani http://arhiv.acs.si/InfO-mozaik/2016/77.pdf, vabljeni pa tudi k branju drugih prispevkov v InfO-mozaiku.

Vir: ACS, 4. 8. 2016


Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu