SIO Hrepenenje Olge Dečman Dobrnjič

Trenutno berete:
SIO Hrepenenje Olge Dečman Dobrnjič

V Dijaškem domu Drava v Mariboru so 24. marca 2016 predstavili pesniško zbirko Olge Dečman Dobrnjič, lani umrle pedagoške svetovalke Zavoda RS za šolstvo.

Pred smrtjo je zaupala, da je ob mnogih dejavnostih pisala tudi pesmi. Posthumno jih je uredil in poskrbel za natis njen prijatelj Bojan Jeram.

Obiskovalce intimnega večera poezije in glasbe je pozdravil Ivan Sagadin, ravnatelj Dijaškega doma Drava. O pesnici in njenem delu za mlade in sodelovanju v društvu Beli obroč Slovenije je doživeto spregovorila Vlasta Nussdorfer, Varuhinja človekovih pravic. Bojan Jeram je predstavil nastajanje zbirke in se zahvalil vsem, ki so pomagali k uresničitvi knjižne izdaje, ki jo je subtilno ilustrirala Naja Puhan. Vmes pa so dijakinje in dijaki raznežili poslušalce s čustvenimi sprehodi med pesmimi ter suitami, koncerti, preludiji, etudami in valčki.

V kulturnem programu so nastopili Domen Zadravec, Nika Tabor, Patricija Kunstek, Nejc Senčar, Lea Krulc, Nika Pec, Kristina Vasić, Maksim Jabločnik, Marta Baštanović in Aleksandra Bojković.

Pesmi so z besedo in glasbo predstavili dijaki Dijaškega doma Drava.

Prireditve so se med drugimi udeležili tudi prijatelji, gosti, sorodniki in sodelavci Olge Dečman Dobrnjič

Pesniško zbirko je, ob doniranju za Beli obroč, možno naročiti pri Bojanu Jeramu.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu