SIO Hiška eksperimentov obiskala OŠ Srečka Kosovela Sežana

Trenutno berete:
SIO Hiška eksperimentov obiskala OŠ Srečka Kosovela Sežana

Hiška eksperimentov je majhna Hiša eksperimentov, po duši popotnik, ki potuje po celi Sloveniji in za en dan eno izmed slovenskih osnovnih šol spremeni v center znanosti. Popotovanje po Sloveniji smo začeli leta 2014. Pred dnevi je Hiška eksperimentov obiskala šolarje v OŠ Srečka Kosovela, ki so eksperimentirali na več kot petdesetih mobilnih eksperimentih.

Hiša eksperimentov je center znanosti, ki skuša svoje obiskovalce navdušiti za učenje, raziskovanje, radovednost, postavljanje vprašanj in iskanje odgovorov. Stalne prostore ima v Ljubljani, kjer jo obiskujejo posamezniki in skupine iz vse Slovenije.

Hiša eksperimentov je prisluhnila želji otrok po vsej Sloveniji, da jih obišče v njihovem kraju. Tako smo izdelali mobilno Hišo eksperimentov – Hiško eksperimentov. Aktivnost sta omogočila globalna pokrovitelja Lek, član skupine Sandoz d.d. ter Telekom Slovenije d.d.

Ko šola postane center znanosti

Hiška eksperimentov je aktivnost Hiše eksperimentov, s katero so doživetja iz Hiše eksperimentov postala mobilna. Hiška obiskuje osnovne šole po Sloveniji in jih za en dan spremeni v centre znanosti in raziskovanja. Obisk poteka tako, da Hiška »zavzame« dva, tri razrede, kjer postavijo eksperimente in povabijo šolarje na brezplačen obisk in eksperimentiranje. Obisk Hiške eksperimentov financirajo lokalni in globalni pokrovitelji. Isti dan na šoli priredijo tudi dva znanstvena šova – dogodivščini. Za šolarje je to dan sproščene znanosti, eksperimentiranja in izobraževanja.

»Veseli me, da nam je s skupnimi močmi, tudi s sodelovanjem staršev, uspelo organizirati Hiško eksperimentov na naši šoli, tokrat že drugič. Prvič je bila pri nas leta 2014, prej pa smo Hišo eksperimentov z nekaterimi razredi obiskovali na sedežu v Ljubljani.

Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem sponzorjem, da so omogočili našim učencem, da aktivno sodelujejo, pridobivajo nova znanja in uživajo ob različnih eksperimentih.

Prav gotovo na ta način marsikomu vzbudimo veselje in željo po raziskovanju, ustvarjalnosti, kar je še kako pomembno in zaželeno za motivacijo in uspešnejše učenje naših učencev,« je povedala Jadranka Mihalič, ravnateljica OŠ Srečka Kosovela Sežana.

»Veseli me, da se je Hiška eksperimentov, ki smo jo zasadili konec leta 2014 tako lepo prijela in rojeva sadove skozi vse leto. Prijetno je videti, da so sadeži všeč vsem šolam v Sloveniji in nas ne naročajo le za ozimnico, ampak čez vse leto. Obljubljamo, da bomo skrbeli za zdrav kompost in zdravo Hiško. Učencem in šolam pa želim dober tek,« je poudaril dr. Miha Kos, direktor Hiše eksperimentov.»Veseli me, da se je Hiška eksperimentov, ki smo jo zasadili konec leta 2014 tako lepo prijela in rojeva sadove skozi vse leto. Prijetno je videti, da so sadeži všeč vsem šolam v Sloveniji in nas ne naročajo le za ozimnico, ampak čez vse leto. Obljubljamo, da bomo skrbeli za zdrav kompost in zdravo Hiško. Učencem in šolam pa želim dober tek,« je poudaril dr. Miha Kos, direktor Hiše eksperimentov.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu