Glasba telesa (body music)

Trenutno berete:
Glasba telesa (body music)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.710
Prvič v Sloveniji - 22. in 23. april 2014 v Mariboru!

Američan Keith Terry, tolkalist in ritmični plesalec, bo to pomlad na turneji po Evropi. Na poti iz Londona do Nuermberga in naprej do Verone in Barcelone se bo v aprilu 2014 ustavil tudi v Sloveniji. Na svojih delavnicah bo učil, kako ustvarjati glasbo telesa (angl. body music).

Glasba telesa je slovenski prevod izraza body music. Na različnih koncih sveta poznajo tradicionalne oblike te glasbe, Keith Terry pa je kot jazzovski tolkalist in vztrajen raziskovalec ritmičnih sistemov po svetu razvil sodobno obliko glasbe telesa.

Osnovni elementi glasbe, ki jo ustvarjamo s svojim telesom, so plosk dlani, tlesk s prsti, udarec po licih, prsih, stegnih ..., udarec z nogo ob tla in vokali. Gre za učinkovito tehniko igranja, ki širi naše dojemanje časa, sinhronosti, fraziranja, poslušanja, neodvisnosti, koordinacije rok, nog in glasu ter sodelovanja z drugimi v skupini.

To je koristno orodje za plesalce, glasbenike, igralce in vsakogar, ki želi izboljšati svoje ritmične sposobnosti. Meje med plesom in glasbo so zabrisane ali kot pravi slogan 6. mednarodnega festivala IBMF: "Glasba telesa je glasba, ki jo lahko vidimo, in ples, ki ga lahko slišimo."

Več na spletni strani https://sites.google.com/site/glasbatelesa/domov
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje z dne...
Odgovori
0
Ogledi
286

Zadnji prispevki

Na vrhu