Glasba med študijem

Prispevki
2
Področje
Osnovna šola
Pozdravljeni,
Odločam se o vpisu na Pedagoško Maribor (smer Razredni pouk). Skrbi pa me Glasba in s tem povezano petje.
Sem fant, nisem ravno pevsko talentiran. Kako je s tem med študijem? Je pevsko znanje pomembno, te tega priučijo itd.? Res bi rad študiral tukaj zato nočem, da bi me ena stvar odvrnila od moje namere.

Mogoče lahko kdo prispeva tudi kakšno informacijo o pouku glasbe na Pedagoški, kako poteka praksa pri glasbeni pedagogiki itd.

Kontaktirate me lahko tudi preko ZS. Hvala za morebitne informacije!
 

Andrej

Osebje foruma
Moderator
Prispevki
260
Naziv
profesor
Pozdravljeni,

glede glasbene pedagogike... priporočam vsaj nižjo glasbeno šolo, če ne srednjo, relativno dobro znanje klavirja (potreben je tudi sprejemni preizkus), poznavanje teorije glasbe ... končan študij vam namreč omogoča poučevanje glasbe na osnovni, glasbeni ali vzgojiteljski srednji šoli, na gimnazijah ... tekom študija se seznanite tudi z zborovodstvom, za kar pa je potrebno oz. priporočljivo, da vam vokalna tehnika ni tuja ... in še bi lahko naštevali, preverite študijski program glede predmetov ipd.

Na razrednem pouku je glasba drugače zastavljena, saj po končanem študiju niste glasbenik. Podrobneje pa vam za to smer ne bi znal razložiti.
 
Prispevki
2
Področje
Osnovna šola
Hvala za odgovor!

Slučajno kdo ve, če je na razrednem pouku še vedno preizkus glasbenih sposobnosti? Kolikor vem je to bilo pred leti v Mariboru, ne vem pa če je sedaj še vedno.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu