SIO Festival znanosti v Mariboru

SIO

RSS vir
Prispevki
590
Center eksperimentov Maribor organizira v sodelovanju z Mestno občino Maribor Festival znanosti, ki bo v četrtek, 10. 10. 2019, v prostorih Maribox-a v Mariboru.

K sodelovanju vabijo šole, društva in organizacije, da predstavijo znanstveno in raziskovalno delo ali projekte ter tehnološko napredne tehnologije, ki potekajo na šolah ali v podjetjih in tako skupaj poudarijo pomen znanosti za razvoj sodobne družbe in seznanijo širšo javnost z aktivnostmi, ki potekajo.

Na dogodku bodo mladi lahko v sproščenem okolju izmenjevali informacije o naslednji akademski stopnji šolanja in o poteku raziskovalnih dejavnosti na posameznih izobraževalnih ustanovah ter o najnovejših tehnoloških dosežkih in aktualnem dogajanju ter različnih zanimivih projektih.

»Odprt delovni prostor« bo tako ob glasbeni spremljavi omogočil druženje s starejšimi kolegi in dosegli bomo pretok prepotrebnih informacij ter res zanimive prikaze dela študentov strojništva, elektrotehnike, naravoslovja in drugih.

S kratkimi predavanji o obnovljivih virih energije, tehnologijah polimerov in krožnem gospodarstvu bodo obiskovalci dobili informacije o aktualnem dogajanju na tehnološkem področju ter spoznali še mnogo zanimivih dosežkov.

Študenti lahko v prijetnem kotičku prikažejo svoje projektno udejstvovanje in uživajo med sovrstniki v zabavnem druženju ter skupaj obujajo spomine na dijaške dni.

Dogodek bo tudi edinstvena priložnost za nadarjene učence in dijake, da uresničijo svoje sanje.

Uradne prijave za udeležbo na dogodku sprejemajo do 13. 9. 2019 na [email protected].

Vir in več: Center eksperimentov Maribor

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževalno omrežje (SIO), sio.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu