SIO Festival IZUM 2016 obiskalo več kot 2500 obiskovalcev

Trenutno berete:
SIO Festival IZUM 2016 obiskalo več kot 2500 obiskovalcev

V Murski Soboti se je v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) zaključil že 18. Festival inovativnosti, znanosti in ustvarjalnosti mladih – IZUM 2016. Namen večdnevnega festivala, ki združuje veliko zanimivih področij, je mladim na zanimiv način prikazati ustvarjalnost, znanost in gospodarstvo. V okviru festivala, ki se ga je udeležilo več kot 2500 obiskovalcev, so se zvrstila številna predavanja in zabavne delavnice, med drugim astronomsko predavanje o Keplerjevih zakonih in enačbah, ornitološko predavanje o posebnostih ptic v Pomurju in okolici ter modelarska delavnica in delavnica reševanja logičnih problemov.

»Mladi imajo neverjetno veliko idej, so raziskovalno in ustvarjalno naravnani. Treba jim je le dati možnost, da se predstavijo, da pokažejo svoje ideje ter jim pri tem nuditi podporo,« je povedala Darja Kozar Balek, vodja Regionalnega centra ZOTKS Murska Sobota in Maribor, ki letos praznuje 20 let delovanja. Regionalni center ZOTKS Murska Sobota in Maribor vsako leto uspešno izvede številne dejavnosti, med katerimi so poleg Festivala IZUM tudi regijska tekmovanja iz znanja, srečanja mladih raziskovalcev ter številni raziskovalni tabori in delavnice.

»Veseli nas, da je lokalno okolje tako dobro sprejelo naše dejavnosti, ki povezujejo izobraževalne ustanove ter različna regijska društva in organizacije. Obenem pa se zahvaljujem predanim mentorjem in staršem otrok, saj brez njih, njihove pomoči in podpore ne bi mogli izvajati vseh teh projektov,« je še dejala Kozar Balekova.

Pri organizaciji letošnjega dogodka je sodelovalo 18 pomurskih osnovnih in osem srednjih šol ter soorganizatorji Astronomsko društvo Kmica, Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, Potapljaško društvo Murska Sobota, Pomurska akademsko znanstvena unija in Pomurska gospodarska zbornica. V okviru festivala je Regionalni center ZOTKS Murska Sobota in Maribor letos pripravil tudi slavnostno akademijo ter podelil srebrna priznanja iz logike ter plakete z nazivom Raziskovalna šola.

Prispevek: ZOTKS

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
V okviru pobude Evropske komisije »Novi Evropski Bauhaus« bo med 9. in 12. junijem potekal sklop...
Odgovori
0
Ogledi
42
  • Članek
Odprte so prijave za 16. Mednarodni festival “Igraj se z mano“, ki bo potekal od srede 25. 5. do...
Odgovori
0
Ogledi
54
  • Članek
Sklepna prireditev Festivala inovativnih tehnologij (FIT), se bo v letošnjem šolskem letu...
Odgovori
0
Ogledi
280

Zadnji prispevki

Na vrhu