Eurydice Slovenija Evropski teden programiranja (EU Code Week), 10.–18. 10. 2015

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Evropski teden programiranja (EU Code Week), 10.–18. 10. 2015

V vrtcih in šolah se lahko otroci, učenci in dijaki ter učitelji in profesorji vključite v dejavnosti Evropskega tedna programiranja.

Slovenska ekipa Evropskega tedna programiranja predlaga, da v okviru pouka pri različnih predmetih ter drugih dejavnosti (interesne dejavnosti, društva, sodelovanje s podjetji in drugimi institucijami ter posamezniki) spoznavate programiranje na različnih ravneh, izmenjujete izkušnje z vrstniki in tudi med generacijami. Nekatere šole in fakultete ste že prijavile dejavnosti.

Evropski teden programiranja že tretje leto podpira tudi Evropska komisija, Slovenija pa je bila pobudnica teh dejavnosti. Dejavnosti pa podpirajo različni deležniki, tudi podjetja, npr. Goole, SAP, Samsung, pa tudi iniciativa Internetweek.

Cilj dejavnosti je ozaveščati uporabnike računalnikov in mobilnih naprav, da učenje programiranja pripomore k boljšemu razumevanju njihovega delovanja. Znanje iz računalniškega programiranja nas tudi opolnomoči, da lažje raziščemo ustvarjalne ideje in smo inovativni pri izobraževanju, delu in igri. Projekt je namenjen vsem starostnim skupinam in predstavlja priložnost in izziv vsem državljanom Evropske unije, da nadgradijo raven svojih kompetenc in prispevajo dvigu konkurenčnosti v svetu.

Podrobnosti si lahko ogledate na naslovu www.codeweek.si, kjer lahko prijavite tudi svoje dejavnosti oz. dogodke. Predstavljene so tudi osnovne usmeritve za sodelovanje (na mednarodni strani) in uporabni viri za učenje programiranja.


Novice lahko spremljate tudi na Twitterju @CodeWeekEU oz. #codeEU.

Vprašanja v zvezi z Evropskim tednom programiranja lahko posredujete slovenski ambasadorki Katji Koren Ošljak na e-pošto [email protected].

Vir: SIO, 6. 10. 2015- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu