Eurydice Slovenija Evropski parlament za več sredstev za program Erasmus+

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Evropski parlament za več sredstev za program Erasmus+

Evropski parlament je na plenarnem zasedanju v Bruslju sprejel implementacijsko poročilo glede programa Erasmus+. Evropski poslanci, so v razpravi poudarili pomen programa Erasmus+, kot enega ključnih programov Evropske unije. Izpostavili so številne kvalitetne priložnosti, ki jih imajo mladi prek programa Erasmus+. Prepoznali so tudi vlogo programa, kot enega ključnih orodij grajanja evropske identitete pri mladih, kar je še posebno pomembno v času, ko se evropske integracije spopadajo s krizo in pomankanjem zaupanja ljudi v njihovo delovanje.

Implementacijsko poročilo je bilo pripravljeno v sodelovanju s Evropskim mladinskim forumom in številnimi drugimi evropskimi mladinskimi organizacijami, ki so poskrbele da poročilo odraža tudi realne potrebe in želje mladih in mladinskih organizacij.

Ključen poudarek poročila je zagotovo poziv Evropski komisiji, za povečanje sredstev za naslednika Erasmus+ programa, tudi v novi finančni perspektivi po letu 2020. Poročilo opozarja tudi na veliko število zelo kvalitetnih projektov, ki zaradi pomanjkanja sredstev trenutno niso upravičeni do sofinanciranja.

Vir: MSS, 3. 2. 2017

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu