SIO EKOŠOLE – odgovorno s hrano na sejmu Altermed 2017

Trenutno berete:
SIO EKOŠOLE – odgovorno s hrano na sejmu Altermed 2017

Na portalu Ekošol Slovenije so zapisali, da so se na sejmu Altermed, ki je potekal v Celju od 10. do 12. marca 2017, ustanove že trinajstič predstavile na stojnicah, predstavitvenem odru in demonstracijski kuhinji.


Skupaj se je predstavilo 92 ustanov, ki so prikazale vsebine odgovorno s hrano, stike z naravo in lastno tradicijo, lokalno pridelavo hrano in zdravo življenje.

Na letošnjem sejmu Altermed, ki je potekal od 10. do 12. marca 2017 v Celju se je v dvorani L predstavilo skupaj 92 ustanov, ki so se poleg predstavitev na stojnici predstavili tudi na degustacijskem in predstavitvenem odru. Na predstavitvenem odru so prikazali številne aktivnosti posameznih šol, v demonstracijski kuhinji pa so prikazali najraznovrstnejše načine priprave zdrave hrane, sadnih napitkov in namazov.

Rdeča nit letošnjih predstavitev je bila odgovorno s hrano ter lokalna pridelava hrane. Sodelujoči so izpostavili in prikazali primere dobre prakse in izkušenj, ki so jih prikazali v obliki plakatov, izdelkov, maket, receptov in ptt predstavitve. Predstavili so lokalno pridelavo hrane, recepte iz domače kuhinje, zdravo življenje po receptih naših babic, dobrote iz babičine skrinje, zeliščarske recepte naših babic, gibanje v zdravem okolju, gibalne sposobnosti in uravnotežene odnose z naravo.

Ob njih smo se ustavili v soboto, torej s fotografijami na portalu SIO pokažemo samo del širšega dogajanja treh dni.

Vir in več: Ekošole Slovenije, fotografije: Drago Jovič

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu