Eurydice Slovenija Drugi dan izvedbe pilotnega e-testiranja v osnovnih šolah

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Drugi dan izvedbe pilotnega e-testiranja v osnovnih šolah

V ponedeljek, 22. 3. 2021, so na osnovnih šolah začeli z izvedbo pilotnega e-testiranja za učence 6. in 9. razreda. Namen pilotnega e-testiranja je pridobitev potrebnih informacij na ravni šol in učencev za sistemski razvoj orodij za e-preverjanje in e-ocenjevanje znanja v kontekstu posodobitve izobraževalnih programov, uporabe sodobnih tehnologij in tudi morebitnih nadaljnjih potreb izobraževanja na daljavo.

V prvih dveh dneh je bilo k e-testiranju v 9. razredu na 461 OŠ povabljenih 18.956 učencev. Prvi dan je e-test preizkusilo 89,4 % povabljenih, drugi dan pa do 15.00 ure 82,2 % povabljenih. Večina učencev je e-teste preizkusila v šoli. Učenci so imeli možnost preizkusiti program tudi v popoldanskem času doma, vendar podatki kažejo, da je to možnost izkoristil manjši delež učencev.

Pilotno e-testiranje bo potekalo do petka, 26. 3. 2021. V naslednjih dveh dneh bodo program lahko preizkusili še učenci 6. razredov, zadnji dan pa je namenjen vsem tistim, ki zaradi kakršnegakoli razloga k e-testiranju niso mogli pristopiti prej (karantena, premalo računalnikov v šoli ipd). Končne podatke o udeležbi bo Državni izpitni center posredoval po zaključku pilotnega e-testiranja.

Vir in več informacij: RIC, 23. 3. 2021

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, eurydice.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu