Dokumentacija ucitelja/razrednika

Trenutno berete:
Dokumentacija ucitelja/razrednika

Pridružen
2. apr 2019
Prispevki
1
Pozdravljeni,
zanima me, katero dokumentacijo od spodaj naštete vodi učitelj oz. razrednik v osnovni šoli. Nikjer ne najdem po spletu, sama se pa še nisem srečala s tem. Hvala za odgovor :)
1. Matična knjiga, 2. letno organizacijsko poročilo, 3. razrednikova analiza pedagoškega dela v oddelku, 4. dnevnik-za OPB, učne skupine, vzgojne skupine; 5. vpisni list, 6. matični list, 7. osebna mapa ucenca, ki potrebuje pomoc; 8. individualni vzgojni načrt, 9. prijava na šolsko prehrano, 10. mnenje komisije za vstop v šolo, 11. zapisnik o popravnih/predmetnih izpitih, 12. zapisnik o ocenjevanju ucenca, ki se izobrazuje na domu, 13. obvestilo o presolanju na drugo solo, 14. soglasje starsev-o ponavljanju, hitrejsem napredovanju ...; 15. prijava na NPZ, 16. zapisniki roditelskih sestankov, 17. dokumentacija v bolnišnici.
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Živjo!
V matično knjigo na koncu leta vpiše, ali učenec napreduje/ne napreduje v naslednji razred. Če učenec v tistem šolskem letu končuje šolanje/se prepiše, vpiše tudi ocene zaključnega spričevala. Vodi razrednik.
V matičnem listu se poleg podatkov o učencu vodijo še ocene posameznega leta, izostanki, rezultat na NPZ. Vodi razrednik.
Ob koncu 1. oc. obd. pripravi razrednik tudi analizo na učno-vzgojnem področju. Ob koncu šolskega leta prav tako analizira pedagoško delo v oddelku, poroča o morebitnih popravnih, predmetnih izpitih.

Učitelj vodi evidenco prisotnosti, razrednik pa opravičenih, neopravičenih, evidentiranih ur. Glede tega in ostale dokumentacije je najpreprosteje slediti e-dnevniku/redovalnici/asistentu. Vse, kar je tam zabeleženo, je tja "prišlo" bodisi z razrednikovim vpisom, vpisom učitelja ali svetovalne službe.

Vpisni list, osebna mapa učenca, ki potrebuje pomoč, IP, mnenje komisije za vstop v šolo - vodi svetovalna služba;
Dnevnik za OPB in JUV - učitelj v OPB IN JUV;
Učne skupine - učitelj;
Individualni vzgojni načrt - razrednik ob sodelovanju s svetovalno službo;
Prijava na prehrano - predvidevam, da vodja šolske prehrane, tajništvo ali računovodstvo;
Zapisnik o popravnih/predmetnih izpitih - vodja komisije, hrani se v arhivu;
Zapisnik o oc. učenca, ki se izobr. na domu - vodja predmetne komisije (je pa tukaj tudi nekaj dokumentacije, ki jo vodi razrednik);
Obv. o prešolanju - razrednik, hrani se v arhivu;
Soglasja staršev - predvidevam, da razrednik, a so to stvari, ki po moje sodijo v osebno mapo učenca, ta pa se hrani pri svetovalni službi oz. v arhivih glede na leto šolanja, razred, oddelek.
Prijava na NPZ - predvidevam, da ravnateljev pomočnik/učitelj, ki je odgovoren za izpeljavo NPZ, potem pa razrednik (dosežki) oz. arhiv;
Zapisniki RS - razrednik;
Zapisniki PU - učitelj.

Upam, da sem vsaj približno zadela in odgovorila na tvoje vprašanje. Res, te stvari težko najdeš kjerkoli, tako da sem izhajala iz lastnih kratkotrajnih izkušenj razredništva. Tudi v Zakonu o usmerjanju otrok so navedeni nekateri drobci, kdo je za kaj odgovoren. Opozorila bi te še na ŠVZ-karton, ki se hrani v arhivu, vanj pa beležijo športi učitelji.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu