SIO Dneva grafike in Dnevi računalništva

Trenutno berete:
SIO Dneva grafike in Dnevi računalništva

V novembru vabljeni v Muzej pošte in telekomunikacij vabi v Polhovov Gradec na Dneva grafike in Dneve računalništva, ki bodo obogateni z novimi dognanji.

V torek, 15. 11., in sredo, 16. 11. 2016, med 9.00 in 13.00 na Dneva grafike, ki ju pripravljajo v sodelovanju z Naravoslovnotehniško fakulteto UL – Katedro za informacijsko in grafično tehnologijo. Sodelavci katedre vam bodo odkrili skrivnosti, kako lahko črke, besede in podobe zaživijo. Na predstavitvenih točkah boste med drugim spoznali: 3D modeliranje in animiranje, 3D skeniranje in tisk, 3D fotografijo, video iz zraka, ekološko in transportno embalažo, kreativni in funkcionalni tisk, potek izdelave časopisa in muzejsko pot prilagojeno slepim in slabovidnim, ki smo jo poimenovali Dotakni se!. Na ogled bo tudi razstava prototipov, embalaže in grafičnih izdelkov, ki so jih izdelali študentje v okviru študija.


Teden kasneje bodo v Muzeju pošte in telekomunikacij potekali tudi Dnevi računalništva. Obiskovalci boste lahko preko zanimivih aktivnosti, pripravljenih na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL, spoznali in preizkusili programiranje Lego robotov, krmiljenje pametne robotske roke, upravljanje interaktivnega robota Roomba, sestavljanje enostavnega sintetizatorja z različnimi zvočnimi efekti, aplikaciji »Slovenija iz kock« in »Slavni dvojnik« ter se preverili v reševanju zabavnih računalniških ugank.

Dnevi računalništva bodo potekali bodo od torka, 22. 11., do četrtka, 24. 11. 2016, od 9.00 do 13.00.


Foto: Veronika Štampfl

Vir: Tehniški muzej Slovenije

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu