Dilema v čakanju na pripravništvo

Trenutno berete:
Dilema v čakanju na pripravništvo

Pridružen
31. avg 2014
Prispevki
17
Področje
  1. Osnovna šola
Pozdravljeni,
sem na nova na vašem forumu, ki mi vedno ponudi veliko zanimivih informacij. Obračam se na vse vas, ker nevem, kaj bi v mojem primeru naredila.
S septembrom mi poteče status študentke, ker sem zaključila 2. bolonjsko stopnjo razrednega pouka. Zavlačevala sem z oddajo magistrke naloge in s prijavo na njen zagovor, da ne bi bila cele počitnice brez statusa in da se prijavim na pripravništvo. Ampak pripravništvo je prišlo ven in bom morala čakati najmanj pol leta ali še več.

Zanima me, kaj menite oz. kaj bi naredili v mojem primeru?
1. Ali naj zaključim z magisterijem in se prijavim na zagovor ter se nato vpišem na zaporedni študij?
2. Ali pa vzamem absolventa, ki mi še pripada? (samo sem skeptična in v dvomih, da bi potem spet zamudila rok za prijavo za pripravništvo...)

Že vnaprej se zahvaljujem vsem, ki si boste vzeli čas in mi pomagali.

Lp
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pozdravljeni!

Ali naj zaključim z magisterijem in se prijavim na zagovor ter se nato vpišem na zaporedni študij?
Osebno bi čimprej zaključil študij. Zavlačevanje je morda koristno, vendar zgolj kratkoročno. Sicer pa boste vi najbolje presodili za vašo situacijo.

Ali pa vzamem absolventa, ki mi še pripada? (samo sem skeptična in v dvomih, da bi potem spet zamudila rok za prijavo za pripravništvo...)
Ta dilema bo zmeraj obstajala, če ne boste čimprej diplomirali. Ampak kot rečeno, sami najbolj poznate vaše možnosti, tako finančne kot druge.

Sicer pa preberite tudi te teme:
 
Iz mojih izkusenj bi rekel, da je vsako zavlacevanje nesmiselno. Menim sicer da ne bo vec novega razpisa do novega leta. Ampak ravno lani je nato ministrstvo izdalo razpis za placano pripravnistvo. Ko so morali porabiti se preostanek denarja. Vprasanje, kaj bo prinesla nova vlada, ki obljublja placana pripravnistva. Jaz bi cimprej zakljucil studij in si poiskal alternativno zaposlitev do novega razpisa. Upam, da se ti bo uspelo dobro odlociti. Lep pozdrav
 
Zdravo,

ima mogoče kdo informacije, kdaj bi lahko bil naslednji razpis za pripravništvo v šolah?

lp
 
Pozdrav,
mene ravno tako zanima ali ima že kdo kakšne informacije oz. ali je kdo, ki bi vedel kdaj bo naslednji razpis za volontersko pripravništvo?
LP
 
Pozdravljena,
tudi jaz mislim, da je pametno čimprej zaključiti študij. Sama sem bila v podobni situaciji in sem se odločila za zavlačevanje... ampak potem je bil pa razpis za pripravništvo, na katerega se nisem mogla prijaviti, v bližnji OŠ so rabili učitelja za nadomeščanje, kjer me brez diplome seveda niso mogli zaposliti (ne rečem, da bi me, če mi imela diplomo,ampak obstajala bi vsaj možnost...:(), nisem se mogla prijaviti na zavod, posledično nisem mogla opravljati dela prek javnih del...

V glavnem... če bi lahko šla nazaj, bi takoj po opravljenih izpitih opravila še diplomo, ker mi zavlačevanje razen statusa študenta (ki je omogočil delo prek študenta, ki pa se danes tudi nikjer ne pozna, razen prišluženega in seveda porabljenega denarja; izkušnje se nikjer ne štejejo, delovne dobe ni) ni prineslo nič dobrega. To je moja izkušnja.
Odločitev pa je seveda samo tvoja :)
 
@kolana , ja samo če pogledaš po drugi strani, pa študentski status vseeno prinaša neke ugodnosti v naši deželi. in če ti je to ponujeno, ne vem, zakaj ne bi izkoristil tega, dokler lahko?
sicer pa se mi zdi, da je pri 25 letih vseeno prekmalu za neko resno službo ...
 
Sama tudi iz izkušenj povem da zavlačevanje ni koristo, saj sem tudi zamudila razne razpise in prijave na pripravništvo in seveda zdaj kot vsi ostali čakam na razpis za pripravništvo, medtem ko bi ga že lahko imela in se po vsej sreči že tudi zaposlila.
 
@lebdim , študentsko delo, ok se strinjam do neke mere, vendar 25 let je prekmalu za resno službo? Jaz sem se redno zaposlil pri rosnih 23 in mi ni žal. V času študija se izobražuješ, delaš in uživaš. In ko je hruška zrela, iščeš službo. Če imaš srečno, jo dobiš. Pa čeprav 150 km stran od rodne grude ;)

Vsekakor ne priporočam zavlačevanja, ker je koristno samo kratkoročno. Res pa je, da ima vsak svojo situacijo in prav je, da jo tudi sam oceni.
 
@Mladi učitelj , saj ne rečem, da je moje mnenje pravilno, ampak vendarle jaz razmišljam tako.

za moje pojme je resna služba pri 25 letih prekmalu. vsaj še nekaj časa želim biti "neobremenjen", kar se tiče obveznosti. sam sem star 25 let, pa si ne predstavljam, da bi hodil redno v službo. se mi še vseeno zdi bolje, da lahko neobremenjeno počnem stvari, ki me veselijo ...

po tem, ko sem na fakulteti opravil zadnji izpit, sem si vzel skoraj leto dni premora. enostavno sem bil že preveč utrujen od vseh seminarskih, obveznosti, učenja, zafrkavanja profesorjev in sem po mojem mnenju nujno potreboval ta odmor. če sedaj pogledam za nazaj, je bilo eno leto res preveč časa (če bi zdaj, bi ga vzel le pol leta) , ampak jaz sem potreboval tudi delat stvari, ki niso imele popolnoma nobene veze s študijem.

se mi zdi pa vseeno bolje, da mogoče nekoliko dalj časa "povlečeš" status študenta in se ne zapodiš takoj v službo, zaradi katere pa potem nikoli nimaš časa za kolege.
 
Se strinjam, da ima vsak svoj način življenja in pogled na stvari... Jaz osebno bi bila zelo vesela, če bi "že" pri 25 dobila redno službo! :) Tako pa jih imam že konkretno preko 25, tri diplome, pa nobene službe...:( Imam pa skoraj 15 let raznega dela preko študenta, pa nič uradnih delovnih izkušenj in skoraj nič delovne dobe... toliko o študentskem delu. :(
 
Pozdrav,
mene ravno tako zanima ali ima že kdo kakšne informacije oz. ali je kdo, ki bi vedel kdaj bo naslednji razpis za volontersko pripravništvo?
LP
Pozdravljeni,
Ker sem se tudi sama spraševala kdaj bo oziroma, če sploh bo razpis za volontersko pripravništvo sem se obrnila na ministrstvo in izvedela, da volonterskih razpisov ne bo več, ker je vlada sprejela sklep, da ne podpira več takih razpisov v javnih sektorjih.
 
@Meli90 , ja pa saj meni se zdi prav, da pripravništva ne delaš volontersko. Navsezadnje imaš kot pripravnik veliko dela, isto kot učitelj, po vsej verjetnosti še več ... Ja, kje ste pa še to videli, da se hodi v službo zastonj?
Če opravljam neko delo, za to pričakujem tudi plačilo ...
 
@Meli90 , ja pa saj meni se zdi prav, da pripravništva ne delaš volontersko. Navsezadnje imaš kot pripravnik veliko dela, isto kot učitelj, po vsej verjetnosti še več ... Ja, kje ste pa še to videli, da se hodi v službo zastonj?
Če opravljam neko delo, za to pričakujem tudi plačilo ...
Se popolnoma strinjam s tabo ampak na tak način si le lažje prišel do pripravništva. Ker v tem času te nihče noče vzeti, če nimaš narejenega strokovnega izpita in kot vsi vemo za to potrebuješ izkušnje in je vse skupaj en velik začaran krog.
 
Ker v tem času te nihče noče vzeti, če nimaš narejenega strokovnega izpita in kot vsi vemo za to potrebuješ izkušnje in je vse skupaj en velik začaran krog.

Strokovni izpit ne pomaga veliko. Več kot pol leta iščem službo, pripravništvo sem opravljala pri zgodovini (imam vezavo slo-zgo), do sedaj sem bila na enem razgovoru (iskali so učitelja slo-zgo) in me niso vzeli, ker nisem imela izkušenj iz poučevanja slovenščine.

Imam strokovni izpit, nimam pa izkušenj. Nimaš izkušenja - ne veljaš nič. Ja, začaran krog.
 
@sarita , ja samo kako boš pa pridobil izkušnje, če ti jih država ne omogoča?
 
lebdim, a misliš, da se jaz nisem tega nikoli vprašala? Dobro zavedam se tega problema (in ne samo jaz). Ampak država se ne. Oz. boli njih vemo kaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Pozdravljeni, imam vprašanje glede pedagoško-andragoške izobrazbe. Trenutno namreč opravljam...
Odgovori
0
Ogledi
494
  • Vprašanje
Zdravo, imam nekaj nejasnosti glede pripravništva. 1. Glede ur, potrebnih za pristop k...
Odgovori
0
Ogledi
1.140

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu