Delovno razmerje za določen čas ali se lahko prijavim na razpis moja prva zaposlitev viz?

Trenutno berete:
Delovno razmerje za določen čas ali se lahko prijavim na razpis moja prva zaposlitev viz?

Pridružen
9. jul 2018
Prispevki
4
Sem v delovnem razmerju za določen čas, zanima me če se lahko kljub temu prijavim na razpis ''moja prva zaposlitev viz'' in sem v delovnem razmerju do 1.4. ko nastopi delovno razmerje razpisa? oz ali moram delovno razmerje prekiniti pred prijavo na razpis.

LP
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Predvidevam, da je to razmišljanje hipotetično, ker kolikor vem, trenutno ne teče noben razpis "prva zaposlitev" (ali pač?). Poleg tega ni nujno, da je to razpisano vsako leto ob istem času.

Edini pogoj za prijavo na razpis "prva zaposlitev" (kar se tiče delovnega razmerja - pustimo zdaj starost in podobno) je, da nimaš še dovolj ur za pristop k strokovnemu izpitu. Torej, če si že nekaj tednov delala v šolstvu, ampak ne dovolj za pristop k strokovnemu izpitu, se lahko prijaviš. Glede same zaposlitve pa mislim, da je to tako kot pri kandidaturi za vse ostale zaposlitve - ti se pač prijaviš in če si sprejeta, pač pustiš prejšnjo službo, če nisi sprejeta, pač opravljaš svojo prvotno službo naprej. To zdaj govorim bolj po spominu (sem spremljal vse pretekle razpise "prva zaposlitev" od tistega prvega, jeseni 2015, naprej), za sigurno pa lahko greš gledat odgovore na pogosta vprašanja ali pa besedilo razpisa za katerega izmed preteklih razpisov, kličeš na ministrstvo itd. Jaz osebno se ne spomnim, da bi kje med pogoji razpisa pisalo, da ne smeš biti v delovnem razmerju, še vedno se pa lahko ravnatelj/ica zaradi tega ne odloči zate - na to pa pač ne moremo vplivat in je brez veze, da se na to oziramo, še posebej, če gre za šolo, na katero se prijavljaš samo zato, ker jo slučajno vidiš na spletni strani zavoda RS za zaposlovanje in nisi vnaprej dogovorjena z ravnatelj/ico (v takšnem primeru obstaja neka verjetnost, da je šola že dogovorjena z nekim drugim kandidatom).
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Pozdravljeni, zaposlena sem kot svetovalna delavka v OŠ. Od letošnjega septembra imam...
Odgovori
1
Ogledi
1.018
  • Vprašanje
Pozdravljeni, zanima me, v kolikšnem času in kako so vas po razgovoru obvestili o...
Odgovori
1
Ogledi
1.340
Pozdravljeni. Leta 2020 sem dobila pripravništvo v vrtcu, zaključilo se mi je decembra istega...
Odgovori
0
Ogledi
986

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu