SIO Dan za spremembe Srednje šole Zagorje ob Savi

Trenutno berete:
SIO Dan za spremembe Srednje šole Zagorje ob Savi

Dijaki in učitelji Srednje šole Zagorje ob Savi, ki ima že vrsto let naziv Ekošola so v sodelovanju z lokalno skupnostjo pripravili prireditev Dan za spremembe z naslovom Odgovorno s hrano, ki je bila v parku dr. Janeza Drnovška v Zagorju. V šoli in izven šole pa so potekale številne delavnice povezane s trajnostnim razvojem.

V parku je bilo na prireditvi, ki so se je udeležili tudi številni povabljeni gostje, poučno, zabavno in slastno. Dijaki so pripravili pester kulturni program in obiskovalcem predstavili svoj odnos do vsebin, ki jih izvajajo na šoli v okviru pouka in projektov, v katere so vključeni.

Obiskovalci so se lahko do 12. ure pomudili in pokramljali ob številnih stojnicah dijakov. Stojnice so bile bogate, zanimive in raznolike.

Na prireditvi sta se predstavila tudi Vrtec Zagorje in OŠ Toneta Okrogarja, ki sta obiskovalcem ponudila domače sezonske jedi.

Predstavila so se tudi različna športna društva in lokalni pridelovalci hrane, ki so se predstavili z izdelki in živili domače pridelave in sodelovali pri izvajanju delavnic. Obiskovalci prireditve so se lahko pogovorili tudi s predstavniki Evropskega potrošniškega centra.

Projekt Odgovorno s hrano je mednarodni, zato so vanj vključili tudi nekatere evropske vsebine. V kratkem pa naj bi postala šola tudi ambasadorka Evropskega parlamenta.

Izdali so knjižico receptov svojih babic in po njih pripravili jedi.

Aljaša Urbanija, ravnateljica šole, je povabljenim gostom predstavila vizijo šole.

Matjaž Švagam, župan Zagorja, je parku Janeza Drnovška poudaril pomen povezanosti šole s širšim okoljem in dejaven odnos civilnih združenj za varovanje in ohranjanje narave.

Svojo stojnico so ob mnogih društvih pripravili tudi čebelarji. Mlade je nagovorila poslanka Simona Kustec Lipicer. Tudi otroci iz vrtca so z zanimanjem spremljali pester kulturni program. Dijaki so v projektu raziskovali možnosti za trajnostni razvoj.

Besedilo pripravila Pika Gramc, fotografije arhiv ŠS Zagorje in Vojko Kunaver.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu