SIO Dan inovatorjev v Tehniškem muzeju Slovenije

  • Ustvarjalec teme SIO
  • Začetni datum
  • Odgovori 0
  • Ogledi 402

Trenutno berete:
SIO Dan inovatorjev v Tehniškem muzeju Slovenije

V nedeljo, 10. 4. 2016, bo od 10.00 do 18.00 v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki potekal tradicionalni Dan inovatorjev, ki ga pripravljamo v sodelovanju z združenjem izumiteljev ASI (Aktivni slovenski inovatorji).

Predsednik sveta ASI dr. Tone Češnovar bo uvodoma predstavil najnovejše spodbude za izumitelje in podjetnike v okviru Evropske unije, v nadaljevanju pa si bo mogoče ogledati razstavo aktualnih slovenskih izumov, med katerimi bodo tudi izumi, ki so pred kratkim prejeli pomembna mednarodna priznanja.

Predstavili vam bodo večnamenski priključek za delovne stroje Eda Karničnika, pas za razbremenjevanje hrbtenice »EASEBelt« Srečka Pisnika, masažno napravo »Clickywood«, ki preprečuje nepravilno držo roke ob delu z računalnikom Maje in Mihaela Rajteriča, zložljivi stol podjetij Petrič d.o.o. in Gigodesign d.o.o. ter »Memomatiko«, didaktični pripomoček za krepitev spomina in osvajanje učne snovi Pie Aline Likar in prof. dr. Boruta Likarja.

Pia Alina Likar je stara komaj 8 let in s tem verjetno najmlajša inovatorka v Sloveniji, ki je pridobila patent. Člani ASI tako dokazujejo, da izumljanje ni nekaj, kar bi bilo omejeno na ljudi določene starosti (odrasle) ali spola (moške) ali izobrazbo (npr. inženirje in znanstvenike).

Vir in več Tehniški muzej Slovenije.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu