CV - slika da ali ne?

Trenutno berete:
CV - slika da ali ne?

Pridružen
5. dec 2016
Prispevki
12
Živjo,
ali pri pošiljanju CV-ja priložite sliko? V tujini je to nekako skorajda prepovedano, ker naj bi te izbrali na podlagi napisanega, pri nas pa sem slišala drugačna mnenja.. da se lika skorajda mora priložiti.

Kakšne so vaše izkušnje in mnenja? Prijavo kolegice so na neki šoli dali "na stran", ker ravnateljici slika ni bila všeč...Kasneje so njen cv pogledali še enkrat, ker niso našli dobrega kandidata s sliko (groza).

Ali pri prijavi pošljete Europass cv? Tudi ta je v tujini že leta "pokopan"...

Hvala za mnenja!
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Živjo, moje izkušnje s CV-ji so takšne: nekajkrat sem bila na različnih delavnicah (večinoma teh, ki jih je organizirala naša fakulteta), zraven smo pa imeli tudi nekaj kadrovnikov, ki so nam dali nasvet ali dva glede oblikovanja CV-jev in povedali, kaj npr. oni pričakujejo od CV-ja. Vsi pravijo, naj se Europassa strogo izogibamo, ker (po njihovem) to pomeni, da si tako nezainteresiran, da si sam ne zmoreš oblikovati niti življenjepisa. Slika je pa dobrodošla, ampak naj ne bo kakšna z dopusta na čolnu in po možnosti v kopalkah, tista z osebnega dokumenta pa tudi ne. Tako vsaj vejo, koga lahko pričakujejo, če se odločijo za razgovor oz. si nas bolje zapomnijo. Upam, da sem ti kaj pomagala :)
 
Najlepša hvala za odgovor. Predvsem ker temelji na podlagi relevantnih delavnic :) včeraj sem se prijavila nekam, ne z europassom, ampak sem sama natipkala, zraven pa dala sliko, ki ni z dokumenta, niti s plaže.. intuicija, ki se je izkazala za pravilno! :) Kaj pa so rekli za CV na delavnicah? Kako mora biti oblikovan? Jaz se rada držim preprostosti in brez kakšnih čačk, da je pregledno, ali pa kakšnih okvirjev, kaj pa vem, raznoraznih fontov.. Tako da je čimbolj pregledno. Hvala in lepo bodi :)
 
Za CV so na delavnicah najpogosteje izpostavljali kreativnost in nam kazali raznorazne primere (spomnim se nekih v obliki menija za restavracijo, pa evolucijski razvoj človeka, a lá samolepilni lističi, pa neke zgibanke itd.), ampak iskreno, meni to ne paše preveč, ker nisem tak tip človeka (jaz sem bolj za "Ordnung und Disziplin" :P ). So kazali tudi bolj umirjene primere iz resničnega življenja, npr. CV oblikovan v wordu in potem dodanih par elementov, da ne zgleda preveč "navaden", npr. barvna stran, drugačna barva pisave, barvne tabele, vsaj dva različna fonta, take in drugačne oblike, ... Kadrovniki so predvsem poudarjali, naj bodo podatki pregledno navedeni, da lahko na papirju takoj najdejo informacijo, ki jih zanima. Jaz sem izbrala neko vmesno varianto in na google vtipkala "CV template" ali pa "creative CV template", poiskala nekaj fajn rešitev, ki se mi niso zdele preveč kičaste in jih potem poskusila v wordu poenostaviti in poustvariti. Sem dobila ven en pregleden, preprost CV, ki je še vedno malo kreativen, ampak hkrati predstavlja mene.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Potencialna grožnja z napadom na eno od šol je odprla vrsto vprašanj, med drugim tudi, kakšne...
Odgovori
0
Ogledi
53
Vprašanje??? Trenutno delam kot učiteljica v OPB, ampak strokovnega pa moram narediti kot...
Odgovori
2
Ogledi
455
  • Članek
Evropska komisija je začela uradne postopke za oceno, ali je X morda kršil zakon o digitalnih...
Odgovori
0
Ogledi
173
  • Članek
Ravnatelji podpirajo predlog enoletne pripravljalnice za učence priseljence, ki slovenskega...
Odgovori
0
Ogledi
360
Pozdravljeni! Zanima me, ali ima kdo izkušnje s poučevanjem matematike v osnovni šoli in...
Odgovori
0
Ogledi
483
  • Članek
V enournem spletnem seminarju dr. Benjamin Lesjak, sodelavec Safe.si, pravnik in predavatelj na...
Odgovori
0
Ogledi
161
  • Članek
V okviru letošnje Safe.si kampanje Nazaj v šolo, ki je posvečena problematiki pomanjkanja spanja...
Odgovori
0
Ogledi
273

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu