SIO Četrtkov videokonferenčni dvoboj – uvertura za Sirikt

Trenutno berete:
SIO Četrtkov videokonferenčni dvoboj – uvertura za Sirikt

Čeprav je do Sirikta še pol meseca, ne potekajo intenzivno zgolj organizacijske dejavnosti, ampak tudi vsebinske. Ves mesec že teče ostra in skrajnostna tvitna razprava o rabi mobilnika pri pouku. Tvitni ključnik je #mobiluč.

V četrtek, 22. septembra ob 11. uri, se bodo v argumentirani parlamentarni razstavi predstavile osnovne šole. Na strani ZA bosta OŠ Domžale in OŠ Komen, na strani PROTI bosta OŠ Šempeter pri Novi Gorici in OŠ Trbovlje. Ne bo šlo za to, katera šola je za rabo mobilnih telefonov pri pouku in katera proti, ampak za kakovostne odgovore v prid rabi in proti njej. O moči argumentov bo javnost lahko glasovala prek tviterja, glasovali pa bodo tudi učenci na sodelujočih šolah.

Javnost bo lahko neposredno spremljala 45-minutni parlament, saj bo Arnes poskrbel za vidne in slišne zveze; posnetek pa bo objavljen in dosegljiv – podobno, kot je objavljeno žrebanje diskusijskih strani. Do četrtka pa javnost lahko tvita v #raziskovalnici ZRSŠ in pomaga šolam pri oblikovanju dokazov.

Med žrebanjem osnovnih šol.

Kateri argumenti bodo sprejemljivejši?

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu