čas pripravništva (vpr; izpit)

Trenutno berete:
čas pripravništva (vpr; izpit)

Prispevki
50
Zdej mi je vedno manj jasno toliko spreminjajo te zakone.. Nazadnje sem slišala da so skrajšal pripravništva vsa na 5 mesecev, ker so zdej ta EU sredstva... potem so spet spreminjali... Kako je zdaj to?
To vprašanje moram znati tudi na strokovnem izpitu.

Zanima me, koliko ur moram imeti opravljenega pripravništva za univerzitetno pedagoško izobrazbo?
V zakonu in pravilniku ki je seveda še iz leta 1996 na ministrstvu in pirsu
piše da 6mesecev traja pripravništvo za srednješolsko izobrazbo,, višjo izobr. 8 mesecev, visoko pa 10 mesecev. Potem pišejo spremembe na strani ministrstva, ki mi niso čisto razumljive in sicer:

Strokovni delavec s srednješolsko izobrazbo, ki ni opravljal pripravništva, se lahko prijavi k opravljanju strokovnega izpita najprej po 560 urah opravljenega vzgojno-izobraževalnega dela v vrtcu oziroma šoli, strokovni delavec z višješolsko oziroma visokošolsko izobrazbo, ki ni opravljal pripravništva, pa najprej po 840 urah opravljanja vzgojno-izobraževalnega dela v vrtcu oziroma šoli, če izpolnjuje z zakonom in drugimi predpisi določene pogoje o izobrazbi.

Kaj je zdaj to mišljeno tok ur samo moraš oddelati da se lahko na strokovca prijaviš ali so to končne ure v katerih tudi zaključiš pripravništvo?

Torej jaz lahko za univerzitetno pef izobrazbo delam pripravništvo npr; 5 mesecev v OŠ z 8 urnim delavnikom kar znese 840 ur? Preračunano. 21 dni množeno z 8 ur je 168 ur. 168 krat 5 mesecev je 840 ur in imam pripravništvo končano po 5 mesecih. Ali to sploh prav razumem, ker tole majo že rahlo zmeden napisan.
 
Prispevki
50
nee zanima me koliko časa se mora opravljati pripravništvo za nas z pef faxom in nič drugega..da imaš priznano opravljeno pripraništvo.
Ali je to zdej v urah (840) ali še vedno v mesecih (10 mesecev)?
Nč v zvezi s strokovnim me ne zanima.

In še to, nekaj so pred kratkim spreminjal čas trajanja pripravništva..a kdo ve?
 
Prispevki
7
Področje
  1. Osnovna šola
Mislim, da bo to razvidno iz tega novega razpisa. Saj bo najbrz doloceno,za koliko mesecev se podpise pogodba. Ko smo mi delali prip.po starem, je vedno morala biti sklenjena pog.za 10m. Preveri razpis. Baje bo se eden. Tam po moje pise.
 
Prispevki
50
Jah pri 30h pa ne bom mogla 10 mesecev delat zastonj- bi blo bolje da ne bi šla študirat. Odlično. Kdo ve kdaj pride razpis ven?
 
Prispevki
7
Področje
  1. Osnovna šola
Konc januarja so obljubljali. Mislim,da zastonj nihce vec ne bo mogel delati,ker se volontersko ukinja.
 
Prispevki
50
zdej pa ne razumem torej bi pripravništvo lahko opravljali le ti do 29 let saj bo le tem plačano,
mi 30+ pa sploh ne bomo smeli ga opravljati? Upam da ne bo tako, ker to so pa že kršitve prava.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu