Eurydice Slovenija Čas počitnic: uporabni nasveti za popotnike in študente

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Čas počitnic: uporabni nasveti za popotnike in študente

Evropska komisija je z dne 13. julija 2015 objavila dokument z uporabnimi nasveti v času počitnic (.pdf), ki zajema naslednja poglavja: Nujni primeri, Varstvo potrošnikov in varnost hrane, Pravila v zvezi s carinami in davki, med drugim pa odgovarja na naslednje vprašanje:

Pravkar sem končal šolanje in ne vem, kam naprej. Kje lahko dobim pomoč?
Si po koncu šolanja belite glavo z vprašanjem, kakšni naj bodo vaši naslednji koraki? Morda je poletje primeren čas, da razmislite o svoji prihodnosti. Na poti k službi vam lahko pomaga jamstvo za mlade: vse države članice so se zavezale, da bodo zagotovile, da mladi v največ štirih mesecih potem, ko končajo šolanje ali postanejo brezposelni, prejmejo kakovostno ponudbo za zaposlitev, vajeništvo, pripravništvo ali nadaljnje izobraževanje. Več informacij o jamstvu za mlade, tu se lahko prijavite za dostop do ponudb.
Če ste javni organ, zadolžen za izvajanje jamstva za mlade, si lahko pomagate z naborom orodij za dejavnosti osveščanja (vključno s slikovnim gradivom in aplikacijami za družbene medije), ki jih je Komisija pripravila, da bi mlade spodbudila k prijavi. Ta nabor orodij (razdelek „Knjižnica“) je na voljo javnim organom držav članic EU.

Vir: Evropska komisija, 13. 7. 2015

Ogled sporočila na izvorni strani...

- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu