SIO Arnes Učilnice ponovno delujejo

Trenutno berete:
SIO Arnes Učilnice ponovno delujejo

Napako v programski opremi, ki je danes, 20. oktobra, povzročala nedosegljivost storitve Arnes Učilnice v dopoldanskem času, smo odpravili, sporoča Arnes. Za vse težave, ki so jih imeli pri rabi storitev, se iskreno opravičujejo učencem, učiteljem in staršem.

Arnes Učilnice znova delujejo, delovanje sistema pa še vedno optimiziramo. Stanje storitve bodo podrobno spremljali, še sporoča Arnes.

Obremenitev povečana za 400 odstotkov​


V primerjavi s spomladanskim izobraževanjem so tokrat obremenitve dosegle 400 % takratnih. Če primerjamo stanje pred letošnjim marcem, opažamo stokratno povečanje obremenitev storitev omrežja ARNES. Kadar sistem s narašča s takim tempom porabe, obstaja večja verjetnost, da se pojavi ozko grlo ali napaka.

Danes so brez težav delovale vse druge storitve omrežja ARNES, vključno s sistemom enotne prijave AAI. Učitelji so lahko za izobraževanje na daljavo uporabljali različne videokonferenčne storitve, Arnes Zoom, Arnes VID in Arnes VOX, e-pošto, portal Arnes Video, Arnes Splet, Arnes Filesender …

Včeraj je bil preobremenjen sistem enotne prijave (AAI), a je Arnes težave odpravil v dveh urah. Arnes Učilnice so včeraj delovale upočasnjeno, kljub temu jih je aktivno uporabljalo več kot 100.000 uporabnikov. Arnes je odkril ozko grlo in ga odpravil v popoldanskih urah. Druge storitve so tudi včeraj delovale brez težav.

Širjenje zmogljivosti​


Arnes je v času epidemije dobil dodatna sredstva v sklopu programa COVID-19 IKT za VIZ. Večina sredstev je bila vložena v nakup prenosnikov za šole, ki jih te v primeru izobraževanja na daljavo lahko posodijo učencem. Preostala sredstva je Arnes skupaj z rednimi sredstvi vložil v razširitev osnovne infrastrukture, nadgradnjo storitev in za nadomeščanje opreme, ki jo je dobil v posodo med prvim valom epidemije. Trenutno intenzivno vgrajujemo dodatno opremo, ki jo je Arnes, zaradi stanja na trgu in pomanjkanja opreme, dobil v preteklem tednu. Zmogljivosti bomo še dodatno širili z opremo, ki jo bo Arnes dobil čez nekaj tednov.

Za vse težave, ki so jih imeli pri rabi storitev, se Arnes iskreno opravičuje učencem, učiteljem in staršem. Zavedamo se, da je, kljub vsemu vloženemu trudu naših strokovnjakov, na koncu pomembno le to, ali storitev deluje, so zapisali pri Arnesu.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževalno omrežje (SIO), sio.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu