Ali se obeta nov razpis/pripravništvo?

Trenutno berete:
Ali se obeta nov razpis/pripravništvo?

Pozdravljeni. Še ena več, ki čaka na razpis. Zanima me, če si že sedaj lahko poiščem šolo, ki bi mi nudila prvo zaposlitev. Kolikor sem razbrala je težko najti šolo, ki bi bila pripravljena kandidirati na tem razpisu. Zakaj pa je temu tako? In kako naj to storim, a kar grem in vprašam, če bi bili pripravljeni kandidirati? Ker namreč nimam pojma kdaj bo razpis, kaj naj jim pol sploh rečem. Hvala za odgovor.
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Ko sem jaz klicala, so mi rekli, da pogoji še niso določeni, da pa bo zagotovo starostna omejitev 29 let in da te mora potem šola zaposliti. Ko sem potem rekla, da šole zopet ne bodo kandidirale, je bila pa samo tišina.. Da ker so pač evropska sredstva mora biti kasnejša zaposlitev. Omenila sem tudi razpis izpred 3let, ko so bila tudi evropska sredstva in je bil edini pogoj, da je bil mentor starejši od 58 let.
 
Iz tega ne bo zopet nič če bo pogoj da te mora šola/vrtec zaposliti saj ravnatelji ne bodo šli v to. Naj razpišejo primerljiv pogoj in bo lažje tako za nas kot za ravnatelje. Jaz sem še bolj za to da bi razpisali klasično pripravništvo in to je to.
 
Ma Ja. Pa daj no, to je kot da bi Se noseca delali.
 
klasičen razpis pa ne bodo objavili, ker mi je rekla da v državnem proračunu ni denarja za to, ko bo/če bo, pa bi lahko objavili tak razpis......
kakorkoli, mene je minilo vse skupaj in iščem zaposlitev drugje
 
Hej, je mogoče že kdo dobil kakšne nove infromacije o prihajajočem razpisu, kdaj približno ga imajo namen razpisat, so znani že kakšni novi pogoji?
Sama sem klicala en teden nazaj in sem dobila standardni odgovor, da naj spremljam na njihovi spletni strani...
V poletnem mesecu poslala preko 100 prošenj, niti enega povabila na razgovor.... Razlog, nimate strokovnega izpita... :(
 
Pozdravljeni
Med prebiranjem na forumu sem zasledila,da se naj bi ponovil razpis,saj še niso porabili vseh razpoložljivih sredstev od EU...In me zanima če mogoče kdo ve,kdaj bi bil ta razpis? Vsaj približno?
Ker na ministerstvu ti tako odgovorijo da moraš spremljat....
 
Pozdravljene,

imam eno vprašanje, ki se neposredno na navezuje na to temo, vendar me vseeno zanima, če katera pozna odgovor. Poznam eno osebo, ki je po poklici prof. nemškega jezika, zaposlena je bila v šoli kot učiteljica podaljšanega bivanja in potem še kot učiteljica na posebni šoli. Sedaj je naredila prekvalifikacijo za vzgojitelja in takoj dobila službo kot dip. vzgojiteljica. A ni prekvalifikacija za pomočnico vzg. in kako lahko ustreza pogojem, da so jo zaposlili kot vzgojiteljico?
Hvala za odgovore

Lp
 
V kolikor ima oseba predhodno pridobljeno izobrazbo kot profesor, s končano prekvalifikacijo pridobi ustrezno izobrazbo za vzgojiteljico.
 
To nisem vedela. Do zdaj je veljalo da z prekvalifikacijo pridobiš naziv pomočnika vzgojitelja, ker pač zaključiš z maturo.
 
od leta 2012 dalje velja nov pravilnik...tudi sama tega nisem vedela in sem dobila vse obrazložitve s strani ministrstva
 
No super..toliko od naše pravične države. Končam 4 letno srednjo vzgojiteljsko in še študij predšolske vzgoje in nazadnje ne dobim zaposlitve, ker nimam opravljen strokovni izpit, kar pa roko na srce je v tem času misija nemogoče, a nekdo, ki naredi prekvalifikacijo in je študiral na pedagoški fakulteti pa je kar tako ustrezen kandidat za vzgojitelja. Brez besed sem.
 
inkec, se strinjam....saj tudi ta znanka, ki jo omenjaš ne bi bila zakonsko ustrezna za zaposlitev če ne bi imela opravljenega strokovnega....v kolikor pa ga ima, je pa ustrezna....nepravično, ampak takšni so naši zakoni :/
 
Sploh se ne gre o strokovnem ampak, da je v današnjem času lahko vsak na koncu učitelj ali vzgojitelj.
 
res je...s tem, ko obstajajo prekvalifikacije in razni pedagoško-andragoški izpiti se še dodatno razvrednoti naš poklic...žalostno
 
Hej, je mogoče že kdo dobil kakšne nove infromacije o prihajajočem razpisu, kdaj približno ga imajo namen razpisat, so znani že kakšni novi pogoji?
Sama sem klicala en teden nazaj in sem dobila standardni odgovor, da naj spremljam na njihovi spletni strani...
V poletnem mesecu poslala preko 100 prošenj, niti enega povabila na razgovor.... Razlog, nimate strokovnega izpita... :(


Pozdravljena Ative05!
Ko sem prebrala tvoj post, si nisem mogla pomagati, da ti ne bi odgovorila. Če nimaš dobrih poznanstev, nikar ne upaj da bo kaj drugače, ko boš imela v roki strokovni izpit. Nočem širiti negativizma ali ti kakor koli drugače škodovati... Sama sem diplomirala 2013, ujela predzadnji razpis za volonterska pripravništva in v prvi polovici naslednjega leta opravila strokovni izpit. Prav tako sem bila nadpovprečna študentka s Zoisovo štipendijo. To navajam zgolj kot dejsta o sebi in iskanju zaposlitve v VIZ, da ne bo kdo imel občutka, da se napihujem.

Ne izpustim niti enega razpisa na širšem področju Slovenije, dnevna rutina je jutranje čekiranje ZRSZ. Dodatno sem na bližnje OŠ poslala ponudbo za delo, v kolikor bi se v prihodnosti pojavila potreba po mojem profilu.

Rezultat: niti enega povabila na razgovor. Dejstvo je, da ima večina razpisov že tako v naprej znane kandidate, izpolnjujejo zgolj zakonske obveznosti.

Tudi odgovorov na razpise vselej ne dobim. Počasi se začenjam spraševati, ali so morebiti moje prošnje tako "izvenzemeljske", da si niti odgovora ne zaslužijo...

Kdo bi vedel...

Lp, pa držim pesti, da nam nekoč vsem uspe, za kar smo se trudili in prizadevali...
 
Se zavedam krute realnosti pa vendar bi imela s strokovnim vsaj 1% možnosti za zaposlitev tako pa sem že sedaj od konca študija skoraj 3 leta na 0% možnosti za zaposlitev, ker vedno dobim enak odgovor, da nimam strokovnega... Tudi jaz upam, da enkrat bomo pa vsi v razredih :)
 
Pozdravljena Ative05!
Sama sem diplomirala 2013, ujela predzadnji razpis za volonterska pripravništva in v prvi polovici naslednjega leta opravila strokovni izpit.

Evo, jaz enako. Diplomirala 2013, še ujela tisti predzadnji razpis, junija 2014 opravila strokovca in od takrat - NIČ. Poslanih žnj prošenj/prijav (ne samo za VIZ), prišla sem so dveh razgovorov, od teh dveh za enega vem, da je bilo delovno mesto že vnaprej oddano.

Zdaj sem dobila za tri mesece zaposlitev na CSD-ju (preko ZRSZ, usposabljanje na delovnem mestu), s takšnim veseljem grem v službo ... Ampak me je že strah, kaj bo potem, ti trije meseci bodo hitro okrog :worried: :(.
 
Ali ima mogoče kdo kakšne informacije kdaj naj bi bil kakšen razpis...ali sploh bo to leto?
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Vprašanje??? Trenutno delam kot učiteljica v OPB, ampak strokovnega pa moram narediti kot...
Odgovori
2
Ogledi
349
  • Članek
Evropska komisija je začela uradne postopke za oceno, ali je X morda kršil zakon o digitalnih...
Odgovori
0
Ogledi
160
  • Članek
Ravnatelji podpirajo predlog enoletne pripravljalnice za učence priseljence, ki slovenskega...
Odgovori
0
Ogledi
311
Pozdravljeni! Zanima me, ali ima kdo izkušnje s poučevanjem matematike v osnovni šoli in...
Odgovori
0
Ogledi
433
  • Članek
V enournem spletnem seminarju dr. Benjamin Lesjak, sodelavec Safe.si, pravnik in predavatelj na...
Odgovori
0
Ogledi
146
  • Članek
V okviru letošnje Safe.si kampanje Nazaj v šolo, ki je posvečena problematiki pomanjkanja spanja...
Odgovori
0
Ogledi
238
  • Članek
V okviru letošnje Safe.si kampanje Nazaj v šolo, ki je posvečena problematiki pomanjkanja spanja...
Odgovori
0
Ogledi
239

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu