Hej, je mogoče že kdo dobil kakšne nove infromacije o prihajajočem razpisu, kdaj približno ga imajo namen razpisat, so znani že kakšni novi pogoji?
Sama sem klicala en teden nazaj in sem dobila standardni odgovor, da naj spremljam na njihovi spletni strani...
V poletnem mesecu poslala preko 100 prošenj, niti enega povabila na razgovor.... Razlog, nimate strokovnega izpita...
Pozdravljena Ative05!
Ko sem prebrala tvoj post, si nisem mogla pomagati, da ti ne bi odgovorila. Če nimaš dobrih poznanstev, nikar ne upaj da bo kaj drugače, ko boš imela v roki strokovni izpit. Nočem širiti negativizma ali ti kakor koli drugače škodovati... Sama sem diplomirala 2013, ujela predzadnji razpis za volonterska pripravništva in v prvi polovici naslednjega leta opravila strokovni izpit. Prav tako sem bila nadpovprečna študentka s Zoisovo štipendijo. To navajam zgolj kot dejsta o sebi in iskanju zaposlitve v VIZ, da ne bo kdo imel občutka, da se napihujem.
Ne izpustim niti enega razpisa na širšem področju Slovenije, dnevna rutina je jutranje čekiranje ZRSZ. Dodatno sem na bližnje OŠ poslala ponudbo za delo, v kolikor bi se v prihodnosti pojavila potreba po mojem profilu.
Rezultat: niti enega povabila na razgovor. Dejstvo je, da ima večina razpisov že tako v naprej znane kandidate, izpolnjujejo zgolj zakonske obveznosti.
Tudi odgovorov na razpise vselej ne dobim. Počasi se začenjam spraševati, ali so morebiti moje prošnje tako "izvenzemeljske", da si niti odgovora ne zaslužijo...
Kdo bi vedel...
Lp, pa držim pesti, da nam nekoč vsem uspe, za kar smo se trudili in prizadevali...