Ali bo zaradi pripravništva sin ostal brez štipendije?

Trenutno berete:
Ali bo zaradi pripravništva sin ostal brez štipendije?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Prispevki
2
Naziv
kajbatina
Področje
  1. Poklicne in strokovne šole
Jaz sem s pripravništvom začela 1.10.2014. s plačo 650 eur
V letu 2014 lahko zaslužim cca 1.950 (650*3) eur; v odločbi so zajeli znesek 7.809 eur, (650*12) Zato sin ne bo dobil štipendije

Na Zavodu so mi povedali, da sta odločbi izdani na podlagi spremembe zakona, ki je objavljen v UL 99/2013 in je stopil v veljavo s 1.9.2014.
Zanima me ali je smoterno vlagati pritožbo, saj sama iz zakona ne znam razbrati ali je odločba pravilna. Do 4.10.2014. bi morali dati ugovor, če odločba ni pravilna.

Prispevki
29
Jaz sem s pripravništvom začela 1.10.2014. s plačo 650 eur
V letu 2014 lahko zaslužim cca 1.950 (650*3) eur; v odločbi so zajeli znesek 7.809 eur, (650*12) Zato sin ne bo dobil štipendije

Na Zavodu so mi povedali, da sta odločbi izdani na podlagi spremembe zakona, ki je objavljen v UL 99/2013 in je stopil v veljavo s 1.9.2014.
Zanima me ali je smoterno vlagati pritožbo, saj sama iz zakona ne znam razbrati ali je odločba pravilna. Do 4.10.2014. bi morali dati ugovor, če odločba ni pravilna.

Ali dejansko še obstaja plačano pripravništvo?

Prispevki
63
Področje
  1. Gimnazija
To je verjetno zaposlitev, kjer morda oseba še nima strokovnega izpita in te potem zaposlijo kot pripravnika oz. prejemaš "pripravniško" plačo (ki je včasih znašala okoli 70% redne plače)?
Pravno-formalno sem mislila, da se pripravništva odobravajo prek ministrstva.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

• Članek
17. in 18. aprila 2023 je v kongresnem centru Thermana Laško potekala že 7. konferenca...
Odgovori
0
Ogledi
60
Pozdravljeni. Na forumu sem zasledila, da sprašujejo tudi ali lahko država vzame kredit in kdo...
Odgovori
1
Ogledi
405
  • Članek
Velikokrat ljudje mislijo, da je disleksija le obračanje črk in številk, vendar je več kot to...
Odgovori
0
Ogledi
96
  • Članek
V sredo, 15. marca 2023, je EducationUSA center izvedel spletni dogodek. Povabil je Larisso...
Odgovori
0
Ogledi
113
Živjo vsem. Zanima me ali je kakšna razlika v znanju vseh sklopov, če se prijaviš kot Pomočnik...
Odgovori
0
Ogledi
251
  • Članek
Evropski center Wergeland (The European Wergeland Centre) je pripravil spletni seminar The role...
Odgovori
0
Ogledi
105
  • Članek
Vsi dijaki in študenti, ki se v naslednjem študijskem letu odpravljate na študij ali izmenjavo v...
Odgovori
0
Ogledi
98

Zadnji prispevki

Na vrhu