Eurydice Slovenija Aarhus in Pafos: Evropski prestolnici kulture 2017

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Aarhus in Pafos: Evropski prestolnici kulture 2017

Aarhus (Danska) in Pafos (Ciper) bosta nadomestili San Sebastian in Wroclaw, ki sta nosila naziva Evropska prestolnica kulture v letu 2016. V letu 2017 bosta mesti gostili glasbene, gledališke, plesne, filmske in literarne dogodke, in prikazovali kulturo svetu.

Vsak kotiček Pafosa – parki, ulice, soseske in plaže se bodo spremenili v kulturno dvorano na prostem. Na osnovi koncepta »Open Air Factory« želi mesto pokazati, kako lahko prispeva k Evropski kulturni sceni z inovacijami, ustvarjalnostjo in željo razvijati se na osnovi preteklosti in hkrati gledati v prihodnost. Pafos je bil vedno na križišču med vzhodnim Sredozemljem in preko moderne multikulturne realnosti bo postal Evropska prestolnica kulture, ki povezuje vzhod in zahod.

Z glavno temo »Rethink« želi mesto Aarhus nasloviti izzive, s katerimi se danes soočajo mesta in ki zahtevajo premislek in ponovno vzpostavitev kulture in infrastrukture. Z željo po ustvarjanju trajnostnih rešitev bo Aarhus poiskal nove koncepte za rast. Poudarek v letu 2017 bo živahnost, kulinarika, narava, šport in igre, zgodovina, prepričanja in generacije.

Naziv Evropska prestolnica kulture podeljuje Svet Evropske unije za obdobje enega leta, v katerem mesto organizira serijo kulturnih dogodkov z močno evropsko dimenzijo. Evropska prestolnica kulture se je začela leta 1986, pobuda pa je postala ena izmed najbolj prestižnih in visoko profilnih kulturnih prireditev v Evropi.

Vir: Eurodesk, 4. 1. 2017

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu