SIO 5. Dnevi meroslovja v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki

Trenutno berete:
SIO 5. Dnevi meroslovja v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki

Meroslovje je veda, ki je v vsakdanjem življenju povsod prisotna. Z njo se dnevno srečujejo vsi šolarji, od prvega razreda pa vse do mladih raziskovalcev na podiplomskih študijskih programih.

Na podlagi uspešnega sodelovanja z Uradom RS za meroslovje so pripravili 5. Dneve meroslovja, na katerih bodo udeleženci z delavnicami in primeri iz prakse spoznavali svet merjenj in meroslovja, ki je poln zanimivosti, ugank in presenečenj. Osvojeno znanje s področja matematike, fizike, kemije in naravoslovja bodo učenci nadgradili ter razširili preko slikovnih predavanj, prikazov in merjenj. V letošnjem letu bodo s posebnim prikazom obeležili tudi 60 let od smrti slavnega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika, ki je pri svojem načrtovanju stavb moral dobro poznati osnovne fizikalne količine in njihove enote.

Program je prilagojen učencem od 5. do 9. razreda osnovne šole in dijakom 1. letnika.

Za ogled Dni meroslovja so obvezne predhodne prijave: 01 750 66 72, [email protected]

Prireditev si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.


V nedeljo, 9. 4., se pridružite na Dnevu inovatorjev s Petrom Florjančičem.

Na ogled bo nova občasna razstava »KO IDEJA POSTANE LASTNINA: Peter Florjančič in intelektualna lastnina«, ki so jo pripravili v sodelovanju z Uradom Republike Slovenije za intelektualno lastnino.

Za prvi dan razstave so skupaj pripravili spremljevalni program. Od 12. ure dalje bodo imeli otroci med drugim možnost, da z nekoliko spretnosti poustvarijo patent, ob 15. uri bo potekal voden ogled razstave Ko ideja postane lastnina, ki mu bo sledil pogovor s sodelavcem Urada RS za intelektualno lastnino.

Ob 11. uri pa bo ‘prišel na obisk’ g. Peter Florjančič. Na ta dan vas od 11. ure dalje vabijo tudi na ogled zelo zanimivih in aktualnih izumov, ki vam jih bodo predstavili člani inovatorskega centra Aktivni slovenski inovatorji.

Vir: Tehniški muzej Slovenije

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu