SIO 2. nacionalna konferenca Jeziki v izobraževanju

Trenutno berete:
SIO 2. nacionalna konferenca Jeziki v izobraževanju

15. aprila 2016 je Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport izpeljal 2. nacionalno konferenco Jeziki v izobraževanju. Dogodek, ki je potekal v veliki sejni dvorani MIZŠ na Masarykovi 16 v Ljubljani, je z geslom Jeziki nas povezujejo združil učiteljice in učitelje slovenščine, madžarščine, italijanščine in tujih jezikov v osnovnošolskem in srednješolskem izobraževanju, učiteljice in učitelje razrednega pouka, ravnateljice in ravnatelje, vzgojiteljice in vzgojitelje, univerzitetne predavateljice in predavatelje ter raziskovalke in raziskovalce jezika ter drugo strokovno javnost.

Konferenca je bila namenjena ozaveščanju o stanju in perspektivah jezikovnega izobraževanja v Republiki Sloveniji. V pozdravnem nagovoru je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič poudarila pomen znanja jezikov v večjezični in mnogokulturni družbi. Tudi direktor Zavoda RS za šolstvo dr. Vinko Logaj je v nagovoru izpostavil pomen jezikov za posameznikov osebni in poklicni razvoj.

Konference se je udeležila tudi direktorica Evropskega centra za moderne jezike v Gradcu ga. Sarah Breslin. Predstavila je prioritete jezikovnega izobraževanja v Evropi v okviru projekta Jeziki v središču učenja.

Tematski poudarki plenarnih predavanj vabljenih predavateljic in predavateljev so bili na prikazu uresničevanja Resolucije o Nacionalnem programu za jezikovno politiko 2014—2018 in Akcijskega načrta jezikovnega izobraževanja na področju materinščin, tujih jezikov in jezikov okolja na narodno mešanih območjih.

Popoldanski forum praktikov je pritegnil zanimanje udeleženk in udeležencev z raznovrstnimi temami iz neposredne pedagoške prakse v predšolskem, osnovnošolskem in srednješolskem obdobju. Zanimive in raznovrstne so bile tudi predstavitve pedagoških svetovalk in svetovalcev Zavoda RS za šolstvo v zaključnem delu konference.

Pripravila: Alenka Andrin

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu