SIO 18. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije

Trenutno berete:
SIO 18. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije

V petek, 15. aprila 2016, ob 10.00 uri bo 18. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije z naslovom DEDIŠČINA ZAJTRKOV NA SLOVENSKEM, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju z GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma. Tekmovanje bo potekalo v prostorih Hiše kulinarike (Glavni trg 30, Novo mesto).

Tekmovanje v ZOTKS pripravljajo v okviru mladinskega raziskovalnega dela. Organizirajo ga v sodelovanju s centrom GRM Novo mesto – centrom biotehnike in turizma. Namenjeno je mladim raziskovalcem kmetijskih, živilskih, gostinskih in turističnih ter biotehniških srednjih in višjih strokovnih šol Slovenije. S tekmovanjem želijo dvigniti priljubljenost etnoloških in kulinaričnih značilnosti slovenskega podeželja, odkriti za etnologijo in kulinariko nadarjene dijake ter jih spodbuditi k poglabljanju znanja in raziskovalni dejavnosti na tem področju.

Mladi raziskovalci bodo popeljali po prelepi slovenski pokrajini, prikazali bodo trdo in skromno življenje naših prednikov. Spoznali bomo, kako so se začela jutra in kdaj je bil čas za zajtrk na Koroškem, v Krški kotlini in na območju Bistriškega Pohorja, zajtrke slovenske Istre, kako so praznovali pomlad in veliko noč v Spodnjem Podravju, videli pa bomo tudi nekaj primerjav zajtrkov nekoč in danes.

Prispevek: ZOTKS

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Z Zavoda RS za šolstvo vas vabijo, da skupaj sooblikujete vsebinsko podobo Cankarjevega...
Odgovori
0
Ogledi
181

Zadnji prispevki

Na vrhu