SIO 11. Kulturni bazar

SIO

RSS vir
Prispevki
619
V Kulturnem bazarju združijo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije. Že od začetka leta 2009 bazar poteka v Cankarjevem domu v Ljubljani. Na enodnevni prireditvi na razstavnih prostorih v treh preddverjih in več dvoranah predstavlja svojo bogato ponudbo skoraj 300 kulturnih ustanov ter številni samostojni kulturni ustvarjalci iz vse Slovenije.

11. Kulturni bazar je potekal 4. aprila. Začelo se je z uvodnim predavanjem filozofa Leva Krefta Aktualnost sodobne umetnosti: paradoksi in kvadratura kroga. Potem so se obiskovalci porazdelili po delavnicah, razstavah, prireditvah, okroglih mizah, predstavitvah in stojnicah. Bazar deluje po načelu: poglej, sodeluj, odzovi se, razmisli uporabi ali predelaj. Bazar se bo zaključil s filmskimi projekcijami.

Minister za področje odnosov med RS in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med RS in Slovenci po svetu Peter Jožef Česnik je ponudil pomoč ministrstva za tesnejše povezovanje z zamejskim šolskim športom.

Šport, gibanje, zdravje, umetnost in tehnologije; napoved medresorskega nacionalnega posveta v Evropskem tednu športa 2019.

Predavanja, delavnice in okrogle mize so bile ves čas obiskane.

Nina Ostan je vodila predstavitev primerov rabe dobre prakse sodobne umetnosti Kaje Zadnikar, Viški vrtci; Anke Kočevar, ilustratorke, filmske animatorke in pedagoginje; Katje Kozjek Varl, OŠ Malečnik; Stevana Čukalca, Srednja šola za oblikovanje Maribor in Borisa Urha, BC Naklo.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževalno omrežje (SIO), sio.si

Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu