delo.si

 1. delo.si

  Delo Zaposleni izglasovali splošno stavko v vzgoji in izobraževanju

  »Stavka je glas za vrnitev osnovnega dostojanstva zaposlenih v vzgoji in izobraževanju in glas proti nespoštljivemu odnosu,« je dejal Branimir Štrukelj. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 2. delo.si

  Delo Psihoterapevti: Mladi ne potrebujejo kritike, da so leni

  Slovenska krovna zveza za psihoterapijo poziva učitelje in odločevalce k sočutnemu dialogu. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 3. delo.si

  Delo Bodoči dijaki in študentje danes na prvi informativni dan

  Tudi letos bodo mladi na daljavo spremljali informativne dneve srednjih šol, višjih in visokošolskih zavodov ter dijaških domov. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 4. delo.si

  Delo Bodoči dijaki in študentje danes na prvi informativni dan

  Tudi letos bodo mladi na daljavo spremljali informativne dneve srednjih šol, višjih in visokošolskih zavodov ter dijaških domov. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 5. delo.si

  Delo Zahtevajo enako obravnavo kot zdravniki

  Sindikati zdravstva in socialnega varstva napovedujejo stavko 16. februarja, Sviz pa 9. marca, če bodo člani glasovali za. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 6. delo.si

  Delo Štipendije po novem tudi za kuharje in natakarje

  Štipendijo bodo v šolskem letu 2022/2023 lahko pridobili dijaki, ki bodo prvič obiskovali 1. letnik in se bodo šolali za kuharaja ali natakarja. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 7. delo.si

  Delo Takoj v pogajanja za izboljšanje razmer v vzgoji in izobraževanju

  Položaj je »nenormalen«: pod vprašajem je kakovostno izvajanje pouka, kadrovske težave so izjemne. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 8. delo.si

  Delo Sveti zavodov bodo imeli drugačno sestavo

  Poslanci so pričakovano sprejeli novelo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 9. delo.si

  Delo Stroka: Takšen zakon bi pomenil politizacijo vrtcev in šol

  Predlog novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja največ članov svetov zavodov daje ustanoviteljem in ne več zaposlenim. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 10. delo.si

  Delo Če bo otrok doma, bodo starši brez nadomestila

  Ravnatelji so razočarani, ker jih vlada ni upoštevala, Sviz opozarja na poseg v ustavno pravico otrok do izobraževanja, iniciativa pa napoveduje bojkot. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 11. delo.si

  Delo Tudi Sviz zahteva samotestiranje najmlajših v domačem okolju

  Glavni tajnik Branimir Štrukelj je dejal, da je neodgovorno, da ministrice za izobraževanje Simone Kustec v ključnem trenutku ni. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 12. delo.si

  Delo Vrtci so bili v času epidemije pozabljeni

  Raziskava Pedagoškega inštituta je pokazala izrazito prevlado zdravstvene nad pedagoško stroko, ki je enotna, da se vrtci ne smejo več zapirati. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 13. delo.si

  Delo Ravnatelji vsak po svoje in v skladu z možnostmi

  Nekatere šole za cepljene in prebolele organizirajo pouk v šoli, drugod so na daljavo vsi, ki so bili v razredu z obolelim sošolcem. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 14. delo.si

  Delo Dovolj je bilo pritiskov, čas je za miren pouk

  Novo šolsko leto se bo jutri začelo s samotestiranjem, maskami in po modelu B, zahteva, da šole ostanejo odprte, pa je že poslana na ministrstvo. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 15. delo.si

  Delo Odklonitev testiranja je kršitev obveznosti iz delovnega razmerja

  Šole in vrtci so danes prejeli okrožnico, kako morajo ukrepati, če se zaposleni ne bodo držali pogoja PCT. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 16. delo.si

  Delo »Pedagoške odločitve sprejema ministrstvo za zdravje«

  Glavni tajnik Sviz Branimir Štrukelj je opozoril na vprašanja o pogojih PCT, prezračevanju in na dejstvo, da o šolskem sistemu ne odločajo strokovnjaki. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 17. delo.si

  Delo Za zaposlene v vzgoji in izobraževanju pogoj PCT

  Za zdaj velja, da naj bi šolsko leto začeli tako, kot so prejšnjega zaključili, a ravnatelji bi radi tokrat bolj natančna navodila, kako naj organizirajo pouk. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 18. delo.si

  Delo Sviz: Predstavitev smernic za prihodnje šolsko leto 24. avgusta občutno prepozna

  Kot so poudarili v sindikatu, ministrica Simona Kustec nadaljuje z ignoriranjem in Sviza ni vključila v načrtovanje novega šolskega leta. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 19. delo.si

  Delo Maturo uspešno opravilo 97 odstotkov dijakov

  Najvišji možni splošni uspeh na maturi je doseglo petnajst kandidatov. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
 20. delo.si

  Delo Ravnateljem odgovornost, ne pa tudi dodatki

  Ravnatelji opozarjajo, da je za njimi težko leto, ki pa jim ni prineslo dodatnih evrov. Nekateri učitelji imajo višje plače. Nadaljuj z branjem... - - - Vir za forum: Delo, delo.si Pustite komentar z odgovorom na to temo spodaj.
Na vrhu